lauantai 5. maaliskuuta 2016

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan - kirjakooste vuodelta 2015

Millainen oli kirjavuotemme 2015? Vuodenvaihteesta on kulunut jo tovi, mutta mennyttä vuotta onkin helpompi tarkastella, kun siihen on ehtinyt saada hieman etäisyyttä. Tässä kirjoituksessa luotaamme kumpikin pikaisesti vuotta 2015 ja kirjahaastetta, ja kuten myös viime vuonna, erottelemme nytkin jyvät akanoista vastaamalla pieneen kyselyyn vuoden kirjoista.HANNA: 
Vuoden 2015 kirjahaasteeseen sain luettua valitettavasti vähemmän kuin aioin. Opinnot, gradun aloittaminen sekä syksyllä alkanut kokopäiväinen harjoittelu imivät sen verran mehuja, että en yltänyt 50 kirjaan, kuten vuoden alussa uhosin, mutta sehän tässä kirjabloggauksessa onkin parasta, että saa päättää itse omat aikataulunsa.

Vuodelle 2016 en aseta nyt minkäänlaisia tavoitteita. Tällä hetkellä minulla on gradu täysillä päällä, ja elämä muutenkin melko kiireistä, joten aion pitää lukuhetket nautinnollisena irtautumisena arjesta sen sijaan, että asettaisin itselleni liian kovia tavoitteita. Tai näillä puhein voisin todeta, että tavoitteeni vuodelle 2016 on nauttia kirjallisuudesta turhia kiirehtimättä. :)ELINA:
Enpähän minäkään saanut luettua niin paljon kuin oli tarkoitus. Joinakin kuukausina ehti lukea enemmän, joinakin vähemmän. Tärkeintä minullekin oli edetä lukuhaasteessa oman mielen mukaan. Tavoitteena oli lukuhaasteessa lukea monipuolisesti, mutta tarttua myös omassa kirjahyllyssä nököttäviin kirjoihin. Sainkin lukuhaasteen myötä luettua monia sellaisia romaaneja, joita tuskin olisin muuten lukenut.

Tänä vuonna en aio lähteä lukemaan mitään isompaa haastetta vaan samoin kuin Hanna niin tavoitteenani on nauttia kirjallisuudesta! Ja tosissaan omassa hyllyssä on edelleen lukemattomia aarteita odottamassa :)
Pisin luettu kirja vuonna 2015:
Lyhyin luettu kirja vuonna 2015:
Kirja, joka sai nauramaan:
Kirja joka itketti:
ELINA: -

Ilahduttavin kirjaostos tai -lahja:

HANNA: Varmaankin se perinteinen joululahja eli vuoden Finlandia-voittaja, Laura Lindstedtin Oneiron

Paras elokuva-, tv- tai teatteriversio kirjasta:
HANNA: -
ELINA: Oopperan kummitus Suomen Kansallisoopperassa

Huonoin elokuva, tv- tai teatteriversio kirjasta:
HANNA: Elokuvaversio Fifty Shades of Greystä (blogissa ei arvostelua)
ELINA: Sama kuin Hannalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti