torstai 1. helmikuuta 2018

Kirjavuosi 2017

Taas on yksi vuosi takana ja uutta vuottakin ehditty jo kuukauden verran eteenpäin. Nyt pieni katsaus viime vuoden kirjasaldoon ja sitten nokka kohti tämän vuoden kujeita.


Pisin luettu kirja vuonna 2017:
Lyhyin luettu kirja vuonna 2017:
Kirja, joka sai nauramaan:Kirja joka itketti:
Ilahduttavin kirjaostos tai -lahja:
ELINA: Mhairi McFarlane: Tyttö muiden joukossa 
HANNA: Itse ostettu Mikko Kamula: Ikimetsien sydänmailla tai joululahjaksi saatu tuore Finlandia-voittaja eli Juha Hurmeen Niemi (ei vielä arvostelua)

Vuoden suurin pettymys:
Vuoden paras kirja:ELINA:

Vuonna 2017 tuli luettua todella vähän, mutta onneksi sentään hieman enemmän kuin edellisenä vuonna. Helmetin lukuhaasteen 50 kirjaan en yltänyt millään, mutta yhdessä saimme haasteen luettua. Haasteethan ovat kuitenkin varsin leikkimielisiä: ei haittaa jos ei kaikkea ehdi. Nautin kovasti kirjahaasteesta sillä tuli luettua paljon sellaista, mitä en olisi muuten lukenut. Erityisesti ilahdutti tutustuminen haasteen oseanialaiseen kirjailijaan eli Liane Moriartyyn, jolta luinkin viime vuonna koko suomennetun tuotannon. Samoin tutustuin haasteen myötä Tarquin Hallin intialaiseen etsivään Vish Puriin ja omassa hyllyssä odotteleekin jo sarjan seuraava osa. Vuoden parhaaksi ylsi jo alkuvuonna luettu Elena Ferranten Loistava ystäväni.

Tarkoituksena oli lukea mahdollisimman paljon omasta hyllystä, mutta lukemistani kirjoista vain vajaa puolet oli omasta hyllystä ja niistäkin osa uutena ostettuja eli ei niitä ns. hyllynlämmittäjiä, jotka ovat roikkuneet lukemattomina jo pahimmillaan vuosia. Toinen puolisko luetuista kirjoista oli kirjastosta ja nyt pitäisikin asettaa itselleen varmaan jonkin sortin kirjastokielto kunnes omat kirjat on luettu. Helpommin kyllä sanottu kuin tehty.

Loppuvuodesta minulla oli muutto, joten joulukuussa en ehtinyt lukea yhtään kirjaa loppuun asti. Muuttaessa taas huomasi kuinka paljon kirjoja onkaan...! Uusi kirjahylly tarkoitti myös luopumista joistakin kirjoista, joita en enää halua lukea uudelleen tai säilyttää. Välillä pieni kirjavarastojen järjestely onkin aivan hyvästä. Tammikuussa tuli otettua kokeiluun myös Bookbeatin e-kirjat ja äänikirjat, niistä lisää tuonnempana. Tulevana vuonna lähdemme taas uudella innolla seuraavan Helmet lukuhaasteen pariin ja omana tarkoituksenani on tosissaan myös osallistua kirjablogeissa kiertäneeseen hyllynlämmittäjä-haasteeseen eli lukea vuoden aikana ainakin 12 kirjaa omasta hyllystä.

HANNA:

Minunkin tuli luettua tänä vuonna vähemmän kuin pitkään aikaan aiemmin. Tarkoitan kirjoja, joita luen huvikseni - (sivu)töiden puolesta olen kyllä lukenut, mutta ne lukukokemukset eivät ole päätyneet blogiin asti. Vuoden 2017 alussa kovasti kyllä uhkailin, että lukisin enemmän, mutta tämä aie jäi toteutumatta. Työpaikan vaihdon vuoksi kesälomaa ei juuri ollut, ja sekin vähä, mitä oli, tuli vietettyä ulkomailla lomaillen. Lisäksi Elinan tavoin minäkin muutin loppuvuodesta, joten sen rumban järjestely vei sekin aikaa lukemiselta.

Tämä kaikki kuulostaa kuitenkin (ainakin omaan korvaani) pelkältä selittelyltä, joten ne jääköön viime vuoden lumiksi. Lukemisen haltijoita uhmaten lupaan itselleni tänä vuonna todella löytää aikaa lukemiselle. Kuten Elina totesikin, osallistumme tänäkin vuonna Helmetin kirjahaasteeseen. Sainkin Elina puheistasi myös inspiraation valita haastekirjat omasta hyllystä osallistuen samalla hyllynlämmittäjä-haasteeseen. Siten tekisin todennäköisesti muutenkin, joten haaste varmasti täyttyy kuin itsestään. Ja kukaties saan raivattua vähän lisää tilaa hyllyihin taas uusille tuttavuuksille.

Ihanaa lukuvuotta 2018 kaikille lukijoillemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti