Siirry pääsisältöön

Elizabeth Day: Täydellinen elämä

Kun Elizabeth Dayn Täydellinen elämä* kolahti postiluukusta, en ollut kuullutkaan kirjailijasta tai kyseisestä kirjasta. Täydellinen elämä onkin ensimmäinen Daylta suomennettu teos, mutta toivottavasti ei viimeinen. Romaani nappasi kesällä täysin mukaansa ja luin sen parissa päivässä.

Marisa on tavannut aivan ihanan miehen Jaken netissä. He eivät ehdi tuntea kauan toisiaan kun Marisa jo muuttaa Jaken luokse ja he alkavat yrittää lapsen hankkimista. Kaikki tuntuu enemmän kuin täydelliseltä, aina siihen asti kun Jake kertoo rahahuolista töissä. Hän ottaa taloon vuokralaisen juuri Marisalta kyselemättä. Uusi vuokralainen Kate vaikuttaa omituiselta eikä jätä Marisaa ja Jakea rauhaan vaan seurailee Marisaa ja kyselee koko ajan Marisan raskaudesta. Marisasta myös tuntuu, että Kate on vähän turhan kiinnostunut Jakesta ja häntä alkaa pelottaa, että Kate vie Jaken Marisalta.

Täydellinen elämä kuvaa kolmikon sopeutumista toisiinsa sekä sitä millaista on hankkia lapsi ja tulla vanhemmiksi. Romaanissa on tiivistyvä juonikuvio, jota en halua avata tätä enempää paljastamatta liikoja. Kutkuttava ja jännittävä juoni sekä yllätykselliset ratkaisut kuitenkin tekevät romaanista todella nopealukuisen ja koukuttavan. Takakannen teksti lupaa trillerimäistä ja psykologistakin perhedraamaa ja sitä tämä kyllä monella tapaa on. En yleensä välitä trillereistä, mutta tässä romaanissa pieni jännitys sopii kuvioon oikein hyvin, joskin ehkä romaanin loppupuolella osa tapahtumista on vähän turhan epäuskottavia. Dayn henkilöhahmot ovat kuitenkin monitahoisia ja hän kuvaa lontoolaista arkea todentuntuisesti. 

Kaikkinensa Täydellinen elämä on siis nopealukuinen viihderomaani, jonka parissa vietin oikein mainiosti muutaman päivän. Jännittävä juoni on tämän romaanin parasta antia, harmi kun en voi sitä tämän enempää tosiaan avata, etten pilaa kenenkään lukukokemusta. Voin kuitenkin lämpimästi suositella!

Helmet-lukuhaasteessa Täydellinen elämä sopii kohtiin 5. Kirjassa sairastutaan vakavasti, 6. Kirjan on kirjoittanut sinulle uusi kirjailija, 11. Kirjassa tapahtumia ei kerrota aikajärjestyksessä, 18. Kirjan on kirjoittanut toimittaja, 38. Kirjassa toteutetaan unelma tai haave, 43. Kirja sopii ainakin kolmeen haastekohtaan ja 49. Kirja on julkaistu vuonna 2022. 

* Kirja saatu pyytämättä ennakkokappaleena Gummerukselta, kiitos.

Elizabeth Day: Täydellinen elämä. Gummerus 2022. 464 sivua. Suomentanut: Elina Lustig. Alkuteos: Magpie. 2021.

Kommentit