maanantai 10. helmikuuta 2014

Tervetuloa uuteen kirjablogiimme!

Blogin takana piilee kaksi kirjallisuustieteen maisteria. Lähtien heti ensimmäisestä päivästämme Helsingin yliopistolla löysimme yhteisen sävelen sekä luonteidemme että lukumieltymystemme tasolla: Humiseva harju ja Jane Austen kaikkine adpataatioineen ovat naurattaneet ja itkettäneet halki monien luentojen ja sumuisten iltojen. Erojakin kirjahyllyissämmekin toki on, mutta opiskeluvuosien läpi meidät luotsasi yhteinen rakkaus kirjoihin, kirjallisuusalaan ja tietenkin höyryävään kahviin.

Nyt kun opiskeluvuodet ovatkin jääneet taakse, päätimme perustaa yhteisen blogin, jossa voimme jakaa ajatuksia lukemistamme kirjoista, kirja-alan tapahtumista ja kaikesta kirjallisuuteen liittyvästä, käydä dialogia toistemme ja lukijoiden kanssa ja ylipäänsä pitää paljon melua kirjoista! Uskomme molemmat vakaasti kirjallisuuden tulevaisuuteen ja haluamme pitää kirja-alaa elävänä sen vaikeuksista huolimatta.

Blogin nimi tulee tietenkin William Shakespearen näytelmästä Paljon melua tyhjästä, josta kirjoitamme piakkoin molemmat omat näkemyksemme. Blogissa kynäilemme sekä yhteisesti blogin nimellä että erikseen omilla nimillämme, mikä lisää toivomamme mukaan interaktiivisuutta, kommunikaatiota ja mielenkiintoisuutta.

Kirjojen suhteen olemme kaikkiruokaisia, molemmille maistuvat niin syvällisemmät romaanit kuin kepeämmät novellit, runot, näytelmät, kotimaiset ja ulkomaiset.


ELINA on valmistunut äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi. Vapaa-ajallaan hän käy kuntosalilla ja juoksee, yrittää tehdä aina parempaa ruokaa kuin mihin taidot riittävät, siivoaa (paljon), kirjoittaa, lukee, roikkuu facebookissa ja tapaa kavereitaan. Hän lukee mielellään ulkomaista kaunokirjallisuutta, mutta pyrkii lukemaan enemmän myös kotimaista. Näytelmät ja runot tuovat luettavien joukossa mukavaa vaihtelua. Elinaa kiehtovat niin uutuudet kuin klassikotkin. Klassikoiden vastapainoksi hän tykkää lukea etenkin kesäisin dekkareita ja chick litiä. Dekkareista suosikkeja ovat Agatha Christiet, joista hän kirjoitti myös gradunsa.


HANNA on valmistunut filosofian maisteriksi yleisestä kirjallisuustieteestä ja suorittanut lisäksi muutamia kauppatieteellisiä kursseja. Hän on perehtynyt gradussaan Beatrix Potteriin, ja lastenkirjallisuuden edistäminen on lähellä hänen sydäntään: lapsuudessa mielikuvituksen aktivoiminen vaikuttaa parhaimmillaan koko tulevaisuuteen. Muistammehan kaikki ne ihanat hetket, kun ei ollut muuta kuin aikaa ja sai piiloutua oman peiton alle lumoava kirja seuranaan! Työkseen Hanna on puuhaillut audiovisuaalisen kulttuurin parissa, mutta pitänyt myös rakkautta kirjoihin yllä kirja-arvosteluin ja muiden satunnaisten hommien kautta. Fantasian, klassikoiden ja uutuuksien lukemisen lisäksi vapaa-ajallaan hän harrastaa liikuntaa (tavanomaisempien lajien lisäksi kokeilujen listalle on päässyt vuosien tauon jälkeen myös ratsastus), leipoo, nauttii tv-sarjoista ja dokumenteista sekä kummastelee maailman menoa kävelyillä ystävien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa kirjoittamaan! Odotan innolla bloggauksia, jospa se innoittaisi itseä lukemaan enemmän! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiva että seuraat ja toivottavasti löytyy jotain mieluisia lukuvinkkejä jatkossa! :)

    VastaaPoista