keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kirjan ja ruusun päivä (Elina)

Hyvää kirjan ja ruusun päivää!

Espanjasta lähtöisin oleva kirjan merkkipäivä 23.4 on kahden suuren kirjailijan, sekä Shakespearen että Cervantesin, kuolinpäivä. Päivän traditioon kuuluu, että miehet antavat naisille ruusuja ja naiset miehille kirjoja. Meillä tätä perinnettä toteutettiin tänään oikein mallikkaasti kun mies toi minulle töiden jälkeen kaksi punaista ruusua. Siitä sitten lähdettiin kirjaostoksille.Miehelle ostin Zlatanin elämäkerran, koska hän halusi sen lukea. Melkein tekisi itsekin mieli se lukaista, vaikken juurikaan välitä elämäkerroista enkä varsinkaan urheilusta. Kirjasta olen kuitenkin kuullut paljon hyvää monilta yllättäviltä tahoilta.

Itsellekin piti jotain uutta kirjaa saada. Törmäsin kirjakaupassa Jo Bakerin romaaniin Longbournin talossa ja päätin ostaa sen ihan mielenkiinnosta. Kaupan päälle ostoksista sai tietenkin Kirjan ja ruusun päivän erityisteoksen, joka on tänä vuonna Anna-Leena Härkösen Takana puhumisen taito. Sekin vaikutti pikaisella selailulla kiinnostavalta tapaukselta.

Näissä kirjallisisissa merkeissä siis hyvää päivänjatkoa, toivottavasti olette ehtineet tänään nauttia kirjallisuudesta ja ruusuista! Anna-Leena Härkösen teosta saa vielä kympin ostoksista kaupan päälle kampanjassa mukana olevista kirjakaupoista 23-25.4: http://www.kirjanjaruusunpaiva.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti