Siirry pääsisältöön

Kirjat kuuluvat kesään

Kesä on tuloillaan, ja mikäs sen mukavampaa kuin uppoutua riippumattoon tai aurinkotuoliin hyvän romaanin kera. Tässä pieniä makupaloja siitä, mitä luemme kesän aikana.

ELINA: 

Kesällä aion ensisijaisesti lukea oman hyllyn kirjoja, sillä niitä on päässyt kertymään kymmenittäin. Vein kirjaston opukset takaisin ja päätin ottaa kesäprojektiksi omiin nurkkiin kertyneet teokset. Tietenkin kirjakaupoista tulee varmasti kesällä tehtyä jokunen löytö, mutta lukemisen aion aloittaa näistä.


Kesällä on mielestäni helpointa lukea pokkareita, sillä ne kulkevat kevyesti mukana niin rannalla kuin kesälomamatkoillakin.

Pokkarivalikoimista löytyy niin Haruki Murakamia kuin Ian McEwania, joita molempia olen lukenut aiemmin. Kate Atkinsonia en sen sijaan ole lukenut, mutta dekkarit sopivat mainiosti kesään. Audrey Hepburnin elämäkerta on odotellut lukuvuoroaan jo kauan.





Donna Tarttin järkälemäinen Tikli piti lukea jo viime kesänä, mutta kokonsa vuoksi se jäi kirjapinon pohjalle. Ehkä jos tänä kesänä saisin sen kahlattua... Tarttin muut romaanit ovat kuitenkin vieneet mennessään, joten odotukset ovat korkealla.

Samaten olisi tarkoitus lukea Shakespearen Myrsky (näytelmät ovat mukavaa vaihtelua) ja Bronten Wildfell Hallin asukas.




Syksyllä tarvitsen työni puolesta ruotsia, joten ajattelin kesällä palautella kieltä mieleen lukemalla muutaman ruotsinkielisen romaanin. Aloitin jo Astrid Lindgrenin Ronja Rövardotterin ja se onkin leppoisaa kesälukemista. Tove Janssonin elämäkerta sen sijaan on ollut jo kauan hyllyssä. Lisäksi ostin lomamatkalta ensimmäisen Harry Potter -romaanin Harry Potter och De Vises Sten, sillä tuttua tarinaa on helppoa ja mukavaa lukea eri kielillä.


HANNA:

Omat suunnitelmani ovat varsin samansuuntaiset kuin sinulla, Elina! Aion käydä oman hyllyn kirjojen kimppuun, mikä onkin ollut aikeeni myös vuoden kirjahaasteen kannalta. En täysin ole ehtinyt vielä päättää, mistä kaikesta kirjallisuudesta nautiskelisin kesäkeleillä (helteistä puhuminen olisi vielä liioittelua). Seuraavat teokset väikkyvät kuitenkin mielessä.


Nämä teokset ovat minulla yksinkertaisesti tällä hetkellä kesken, joten pyrin lukemaan ne ensi alkuun loppuun. Juha Itkosen Kohti-romaanin jälkeen avasin Riina Katajavuoren Wenla Männistön, mutta pian sen jälkeen postiluukusta kolahti ennakkotilaamani Sapkowskin Noituri-sarjan uusin käännös Pääskytorni, joten en malttanut olla aloittamatta sitäkin jo. Lisäksi työn alla on jo pidemmän aikaa ollut Elaine Aronin Erityisherkkä ja parisuhde, joka etenee hitaasti mutta varmasti.




Kesää tunnelmoidakseni haluan lukea Tove Janssonin Sommarbokenin, jonka ostin viime vuonna loppukesästä ruotsinkielisenä ja jota en ole vielä
lukenut millään kielellä. Sen aloittaminen on ehdottomasti sijoitettava (ainakin yritettävä) kesän kukkeimpaan aikaan.









 

Fantasiaa ja muuta kummaa yritän lueskella kesän aikana enemmänkin kuin Pääskytornin verran. Jalona aikeenani on vihdoin ja viimein jatkaa George R.R. Martinin Song of Ice and Fire -sarjaa peräti sen toisella osalla A Clash of Kings. Haluaisin myös paneutua novellikokoelmaan Koneita ja korsetteja.





Lisäksi olisi kiva saada jokunen lastenkirja luettua, ja haaveilen myös Haruki Murakamin 1Q84-trilogiasta, joka ei kylläkään kuulu (vielä) edes oman hyllyni aarteisiin. Katsotaan nyt kuitenkin, kuinka moni näistä kunnianhimoisista aikeista toteutuu.


Ihanaa kesää lukijoillemme! Jakakaa toki, mitä omiin kesälukemistoihinne kuuluu.


Kommentit

  1. Ihanalta näyttävät ja kuulostavat nuo teidän lukusuunnitelmat! Kesäkirja on ihana; pitäsikin lukea se joskus myös ruotsiksi. Ja Wildfell Hallin asukas on <3

    Olen lukenut kaikki Kate Atkinsonilta suomennetut Jackson Brodie -dekkarit, ja tuo ensimmäinen (Ihan tavallisena päivänä) oli kyllä paras lukukokemus niistä, vaikka kaikki ovat hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä ehkä napata tuo Kate Atkinsonin romaani juhannukseksi mukaan reissuun ;)

      Poista

Lähetä kommentti