keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Marraskuun lukuhaasteen lopputunnelmia

Marraskuu päättyi ja joulukalenterimmekin on jo alkanut, mutta luodaan silti vielä viimeinen silmäys marraskuun lukuhaasteeseen. Miten onnistuimmekaan haasteessa, jonka tarkoituksena oli lukea päivittäin vähintään 30 sivua kaunokirjallisuutta.


ELINA:

Haasteen toinen puolisko sujui ehkä vähän verkkaisemmissa tunnelmissa kuin ensimmäinen. Kuun puolivälin jälkeen sain luettua loppuun vain ne kirjat, jotka olivat jo kesken eli Robert Galbraithin Silkkiäistoukan ja Louis Sacharin Paahteen. Lisäksi muutamana päivänä luistin kolmenkymmenen sivun tavoitteesta ja otin taas toisina päivinä kiinni lukemalla vähän enemmänkin.


Parasta haasteessa oli, että sain monena iltana tehtyä aikaa lukemiselle ja tuli oikeasti tartuttua useammin kirjaan. Toivotaan, että joulukuussakin tulee luettua yhtä paljon. Huomasin myös, että useimmiten en iltaisin joko lukenut lainkaan tai sitten kirjaan tartuttuani luin aika paljonkin. Tasan kolmekymmentä sivua oli oikeastaan aika haastava tavoite! Ei hyvää kirjaa voinut jättää vaan kolmeenkymmeneen sivuun, jos juoni vei mennessään. Esimerkiksi Galbraithin viimeiset reilut sata sivua luin viimeisenä päivänä loppuun, kun piti saada selville murhaaja.

Haasteen aikana sain luettua:

Yhteensä luettuja sivuja tuli noin 1600. Tarkkaa sivumäärää on vaikea sanoa, koska Kinsellan romaanin aloitin jo lokakuun puolella enkä muista miltä sivulta lähdin liikkeelle marraskuun alussa. Viimeisimmistä luetuista kirjoista on tulossa vielä postausta blogin puolelle jahka ehdin kirjoitella. Jatkossa mielellään lisää haasteita! Meitä saa haastaa lukemaan myös yksittäisiä kirjoja, jätä vain kommenttisi blogiin.


HANNA:

Nämä sain luettua marraskuussa.
Omalta osaltani haasteen toinen puolisko oli, päinvastoin kuin Elinalla, hieman hätäisempi kuin edellinen. Kovasti oli kiirettä ja vauhtia elämässä, joten ajoittain lukutavoitteen saavuttaminen oli haastavaa. Muut hommat yksinkertaisesti saattoivat viedä aikaa pitkälle iltaan, minkä jälkeen silmät eivät tahtoneet enää pysyä auki, kun olisi pitänyt aloittaa lukeminen.


Elinan tavoin jouduinkin siis hieman hölläämään tavoitteita. Parina päivänä jouduin jopa luistamaan lukemisesta täysin, ja osa kirjoista, joita luin, oli lastenkirjallisuutta, joten sivumäärät sai kiinni huomattavasti helpommin. Toisaalta, pidän itse lastenkirjallisuutta aivan yhtä merkittävänä osana kirjallisuuden kenttää kuin aikuisillekin suunnattua kirjallisuutta, joten vaikka lukutahti oli siis nopeampi, eivät kaikki näistä kirjoista olleet suinkaan turhanpäiväisiä. Ei missään nimessä, sillä kyseessähän olivat Finlandia Junior -ehdokkaat.

Loppujen lopuksi sainkin haasteen aikana luettua:

Yhä meneillään...
  • loppuun lokakuussa aloittamani Juha Itkosen Ajon
  • espanjalaisen kirjan toimeksiantona
  • Tommi Kinnusen Finlandia-ehdokkaan Neljäntienristeys
  • Ulf Starkin & Linda Bondestamin (kuv.) Finlandia Junior -ehdokkaan Min egen lilla liten
  • Mila Teräksen & Karoliina Pertamon (kuv.) Finlandia Junior -ehdokkaan Olga Orava ja metsän salaisuus
  • Tove Janssonin Kuvanveistäjän tytär (arvostelu tulossa)
  • Saku Heinäsen Finlandia Junior -ehdokkaan Zaida ja lumienkeli (arvostelu tulossa)

Lisäksi aloitin Anni Kytömäen Kultarintaa. Yhteensä sivuja lukuhaastessa kertyi  1262 (kyllä, listahirmu iskee jälleen). Kokonaisuudessaan siis ylitin määrätyn sivumäärän, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Ja eihän tämä tähän jää! Yhdyn Elinan sanoihin: lisää haasteita, ja lukijatkin saavat vinkata, mikäli haluavat kuulla ajatuksiamme kiinnostavista teoksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti