perjantai 17. heinäkuuta 2015

Sophie Kinsella: Cocktails for Three (Elina)
Sophie Kinsella writing as Madeleine Wickham:
Cocktails for Three
Black Swan 2000
301 sivua

Olen lukenut kaikki Sophie Kinsellan kirjat lukuunottamatta näitä hänen itse asiassa omalla nimellään (Madeleine Wickham) kirjoittamia kirjoja. Nämäkin tosin ovat sittemmin ilmestyneet painoksina, joissa Sophie Kinsella lukee isolla printillä kannessa. Nyt kuitenkin kesälomalle halusin jotain kevyttä lukemista, joten tämä valikoitui kirjakaupan hyllystä mukaan. Ainakin tämä teos hieman erosi esimerkiksi Shopaholic-sarjasta. Cocktails for Three on aikuisempi ja sisältää enemmän syviä teemoja, vaikka ei sitäkään voi luetella kuin chick litiksi.

Romaani kertoo kolmesta ystävyksestä, jotka työskentelevät Londoner-lehdessä ja käyvät kerran kuussa cocktailbaarissa juoruilemassa. Candice on juuri eronnut poikaystävästään ja asuu yksin. Hänen edesmennyt isänsä on ollut suurissa talousvaikeuksissa ja suistanut useita muitakin perheitä konkurssiin, kuten Heatherin perheen. Kun Candice baari-iltana kohtaa luokkatoverinsa Heatherin uudelleen vuosien jälkeen, tuntee hän tarvetta hyvitellä isänsä tekoja. Roxanne sen sijaan rakastaa freelancerina toimimista ja aurinkolomiaan, mutta hän on sotkeutunut myös varattuun mieheen, jolla on kotona vaimo ja lapset. Maggie taas on varsinainen uraohjus, mutta miten hän tuleekaan selviämään vauvasta? Valtava talo tontteineen kaukana Lontoosta tuntuu eristäytyneeltä maailmalta eikä hän tunne olevansa vielä valmis äidiksi.

Kolmen ystävättären vaiheita seuraillaan romaanin edetessä ja välillä tapahtumissa on synkkiäkin sävyjä. Ystävykset riitaantuvat pahasti kun Candice tuo heidän yhteiseen iltaansa mukaan uuden kämppäkaverinsa Heatherin. Roxanne ei uskalla paljastaa muille tulleensa hylätyksi ja Maggie taas ei kehtaa millään myöntää, ettei arki vauvan kanssa olekaan niin helppoa kuin voisi kuvitella. Toisaalta kun pallotellaan kolmen päähenkilön välillä, ei kehenkään ehditä syventyä turhan paljon ja etenkin osa sivuhenkilöistä jää mielestäni vähän latteiksi, kuten tapahtumiin mukaan tuleva Heather, Candicen pomo ja ex-poikaystävä Justin tai Candicen naapuri Ed. Hahmot eivät ole myöskään aivan yhtä naurettavia kuin Shopaholic-sarjan Becky, jonka toilailut ovat aina yhtä hupaisia.

Chick litiksi tämän romaanin tekee kyllä etenkin kolme ystävystä drinkkeineen sekä chick lit -genreen kuuluvine ongelmineen (rakkaus, työ, avioliitto, vauva). Myös juonikuviot olivat toki hyvin ennalta-arvattavia ja tuttuja, lukija ymmärtää heti ettei Roxannen suhde voi toimia, Maggielle tulee vielä ongelmia vauvan kanssa ja että Candice luottaa aivan liikaa uuteen ystäväänsä Heatheriin. Ainakin tämän romaanin perusteella Wickhamin omalla nimellä kirjoittamat romaanit eroavat hieman Kinsella-kirjoista, mutta ei liikaa. Jos on kaikki shopaholicit jo luettuina, niin tästä kyllä varmasti nauttii. Todennäköisesti aion siis lukea Wickham-romaaneja lisääkin, tämän lisäksi niitä on ilmestynyt kuusi kappaletta. Cocktails for Three on juuri tarpeeksi kevyt kesälukemista ajatellen. Mikäs sen parempaa kuin hömppäkirja aurinkoisena kesäpäivänä kylmän juoman kanssa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti