Siirry pääsisältöön

Maaliskuun saldo 2021

Iloista pääsiäisen aikaa blogin lukijat! Maaliskuussa emme kumpikaan lukeneet tai kuunnelleet montaa kirjaa vaan meitä vaivasi pieni kevätväsymys ja päänsäryt. Kenties kuitenkin kevään edetessä ja valon lisääntyessä lukutahtikin taas reipastuu. Bloggasimme kuitenkin ahkerasti aiemmin luetuista kirjoista maaliskuussa. Lisäksi suunnitelmissa on aivan uusi postaussarja blogiin, siitä kuitenkin lisää tuonnempana.

ELINA:

Maaliskuu oli tänäkin vuonna kehno lukukuukausi, liekö taas koronan syy vaiko jotain kevätväsymystä? Tuntuu, että ainakin jonkin verran koronauupumustakin oli ilmassa maaliskuussa, kun epänormaali on ollut normaalia jo vuoden verran. Iltaisin on väsyttänyt aika tavalla ja kirjaan uppoutumisen sijaan valitsin maaliskuussa monena iltana Netflixin.

Kuun alussa luin Himoshoppaaja-lukupiirin kuukauden kirjan eli Himoshoppaaja tähtien tiellä, joka ei valitettavasti kuulu sarjan parhaimpiin. Odotinkin jo innolla huhtikuuta päästäkseni tarttumaan seuraavaan osaan ja luinkin sen jo huhtikuun ensimmäisen kolmen päivän aikana. Nyt on Himoshoppaajat hetkeksi luettu, kunnes marraskuussa ilmestyy sarjan uusin suomennos Himoshoppaajan joulu.

Ystävieni kanssa kokoontuvan lukupiirin kuukauden kirja oli sen sijaan Jhumpa Lahirin Missä milloinkin, jonka päädyin tilaamaan itselleni Suomalaisesta kirjakaupasta. Olinkin todella tyytyväinen, että ostin kirjan, sillä se osoittautui todella ihanaksi ja haluan varmasti palata sen maailmaan vielä myöhemminkin.

Kuukauden huikein lukukokemus oli kuitenkin totta kai Taru sormusten herrasta -trilogian loppuun saattaminen! Sain kuin sainkin luettua trilogian kolmessa kuukaudessa ja Kuninkaan paluu oli oiva päätös matkalle. Viimeisen kirjan alkupuolisko oli itselleni enemmän tai vähemmän rämpimistä, koska Sormuksen sodan kuvaus ei oikein puhutellut, mutta toinen puolisko tuli luettua ihan muutamassa päivässä. Olen vieläkin niin ylpeä tästä saavutuksesta, ja oli ehdottomasti mahtava lukukokemus! Pääsiäisen pyhiksi on odottamassa vielä viimeinen leffaversio.

Postausten osalta ehdin kirjoitella loppuun kaikista helmikuussa luetuista kirjoista, mutta maaliskuun luetuista Missä milloinkin ja Kuninkaan paluu ovat postaamatta, niistä lisää pian! Huhtikuun lukulista ei ole vielä aivan muotoutunut, ehkä yritän ensin lukea pitkään keskeneräisinä olleita opuksia loppuun ennen kuin aloitan mitään uutta.

Maaliskuussa luetut kirjat:

Maaliskuussa ostetut kirjat:

  • Jhumpa Lahiri: Missä milloinkin

HANNA:

Ihan mahtavaa kuulla, että Sormusten herra oli Elinalle niin miellyttävä lukukokemus. Itse olen lukenut sen valitettavasti vain pari kertaa, mutta Tolkienin maailma on ollut lähellä sydäntäni esiteini-iästä alkaen. :) Minullekin maaliskuu oli hieman köyhä lukukuukausi. Kärsin tavallista pidemmästä migreenistä kuun aikana, ja muutenkin päänsärky oli riesana siten, ettei edes äänikirjan kuuntelu tahtonut onnistua. Yle Areenan Avara luonto -dokkarit rauhoittavine kertojaäänineen, kauniine maisemineen ja hämmästyttävine luonnonilmiöineen olivat oikea pelastus.

Tulin lukeneeksi / kuunnelleeksi siis pari kirjaa loppuun maaliskuun aikana, osa on puolestaan kesken. Toinen luetuista kirjoista oli Anni Kytömäen Margarita, joka voitti Finlandian 2020. Lukukokemuksena se oli aivan hurjan hyvä, enkä malta odottaa, että pääsen bloggaamaan siitä. Huhtikuussa varmasti tiedossa arvostelua.

Kuuntelin lisäksi Matthew Walkerin kirjan Miksi nukumme. Kuuntelin sen työkavereiden kanssa pidettävää lukupiiriä varten, mutta en sitten päässytkään itse osallistumaan. Kuuntelukokemuksena se oli keskinkertainen: kirjassa oli hyviä pointteja, mutta myös vähän liikaa liioiteltujakin kohtia omaan makuuni – sekä liian vähän vinkkejä esimerkiksi unettomuuden selättämiseen. Siitäkin lisää huhtikuussa.

Ostoskoriin kirjoja ei päätynyt yhtään. Sen sijaan kirin bloggausjonoa kiinni ja kirjoitin kolmesta kirjasta: Ferranten Kadonneen lapsen tarinasta, Turtschaninoffin Helsingin alla -romaanista sekä Umberto Econ Ruusun nimestä. Nyt huhtikuussa lukujonossa on ainakin Matt Haigin Keskiyön kirjasto sekä aion saada loppuun Rosa Nenosen Merkityksellisen työ kaavan. Muut kirjat katson sitten vähän fiiliksen mukaan.

Maaliskuussa luetut / kuunnellut kirjat

  • Anni Kytömäki: Margarita
  • Matthew Walker: Miksi nukumme

Kommentit