Siirry pääsisältöön

Syyskuun saldo 2020

Syyskuu oli meille molemmille jo astetta tehokkaampi lukukuu, joten siitä toivottavasti saadaan vähän lisäpotkua loppuvuoden kirjaseikkailuihin. Niitähän nimittäin riittäisi, jos aikaa vain liikenee. ;) 

ELINA

Syyskuun lukusaldoni oli toki elokuun yhteen kirjaan verrattuna runsas – jopa kaksi kirjaa. Siltikään ei vielä kovin hyvä lukukuukausi ollut syyskuukaan. Kuitenkin elokuuhun verrattuna lukuvire tuntui löytyvän tässä kuussa aivan eri tavalla, joten ehkä lokakuussa jo pääsisi parempaan vauhtiin lukemisen suhteen.

Syyskuun alussa kävin tosiaan kirjakaupassa ja mukaani tarttui Delia Owensin Hesarissa ja kirjasomessa kovasti kehuttu esikoisromaani Suon villi laulu sekä lukupiiriä varten luettavaksi Aura Nurmen Leijonapatsailla. Nämä olivatkin sitten ne ainoat kuun aikana luetut kirjat, mutta molemmat olivat kyllä oikein mainioita luettavia. Delia Owensin Suon villistä laulusta ehdin jo kirjoittaa blogiinkin ja se oli lumoava teos, jonka myötä lukujumi poistui ja romaanin luettuani olenkin saanut nyt enemmän muutakin luettua. Aura Nurmen runokokoelmasta on tarkoitus kirjoittaa heti lukupiirimme jälkeen. Runoja on kuitenkin aina ihanaa lukea, etenkin syksyisin palaan usein runokokoelmien pariin. 

Syyskuun lopussa tilasin myös SKS:ltä Vesa Sisätön uutuuden Lukemisen voima, koska siitä oli opettajille suunnattu tarjous. Tämänkin kirjan ehdin jo lukaista heti lokakuun ensimmäisinä päivinä ja siitä on tulossa pian blogiinkin postausta. Nopealukuinen ja mielenkiintoinen teos kyseessä.

Lokakuulle toiveenani on saada luettua ainakin vähän enemmän kuin nyt alkusyksystä ja yritän viimeinkin saada Sadan vuoden yksinäisyyden valmiiksi. Se on kyllä edistynyt vähitellen syyskuun aikana – hitaasti mutta varmasti. Lisäksi lokakuussa kiinnostaisi tarttua johonkin halloweenia henkivään luettavaan, ehkä jännityskirjallisuus voisi sopia halloweenin teemaan.

Syyskuussa luetut kirjat:

Syyskuussa ostetut kirjat:

HANNA

Elinan tavoin nostin itsekin lukumääriäni elokuusta yhdellä kirjalla eli kahden kirjan sijaan luin kolme. Näin ollen syyskuu oli jo ihan kohtalainen lukukuukausi, mutta lukulistallani on niin monta kirjaa, joihin sormet syyhyävät tarttua, että lukutahtia pitäisi saada kyllä kirittyä jotenkin. Aijai miten totta se onkaan: niin paljon kirjoja, niin vähän aikaa.

Petrasin pitkästä aikaa ruotsinkielen taitojani ja luin Pernilla Ericsonin ilmastorillerin 300 grader sekä Suad Alin romaanin Dina händer var fulla av liv. Molemmat ovat kohtalaiselle ruotsin taitajalle suhteellisen helppoa luettavaa, sillä kerronta soljuu ja sanasto on helppoa tai ainakin helposti kontekstista pääteltävissä, kunhan pääsee vain vauhtiin. Pidin myös molemmista kirjoista, vaikka ne ovatkin hyvin erilaisia, joten voin suositella. 300 grader käsittelee tulevaisuutta parin vuoden päästä, jolloin maastopalot ovat Ruotsissakin yhä yleistyvä ilmiö kesäisin, ja Dina händer var fulla av liv kertoo somalinaisen Noran elämän sisällissotaa enteilevästä Somaliasta pakolaiseksi Ruotsiin. Kiinnostavia ja ajatuksia herättäviä tarinoita kummatkin.

Lisäksi luin Jessie Burtonin Nukkekaapin, joka oli odottanut hyllyssäni  jo puolisentoista vuotta. Pidin Burtonin Muusasta enemmän, ja voi miten paljon odotinkaan Nukkekaapin kiinnostavalta juonelta, mutta... eipä siitä vielä sen enempää vaan blogissa myöhemmin lisää. Kesken minulla on puolestaan yhä äänikirjana Elena Ferranten Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät sekä Richard Powersin Overstory, jotka kummatkin odotan saavani lokakuun aikana loppuun.

Ostointoni pidin koko kuun ajan aisoissa, joten kirjahyllyni sato ei kasvanut kokoa... tai no, työpaikalla minua odottavat kollegaltani saamat muutamat lisäkirjat hyllyyn. Tarkkaavaiset lukijat muistavat, että sain ihania kirjoja kollegaltani elokuussa ja toimistolla minua odottaa jokunen lisää. Blogin puolella sain puolestaan kirjoitettua kahdesta kirjasta: Merenneidon vuodesta sekä Ben Lernerin kirjasta 10:04, joka oli odottanut kesäkuusta asti.

Jospa näillä vauhdein saisi luettua kivasti lokakuun loppuun mennessä. :)

Syyskuussa luetut kirjat

  • Pernilla Ericson: 300 grader
  • Suad Ali: Dina händer var fulla av liv
  • Jessie Burton: Nukkekaappi

Kommentit