Siirry pääsisältöön

Elokuun saldo 2020

Hannan koko kesän kirjoja.
 
Kuten hidas kirjoitustahtimme osoittaa, elokuu on ollut meille töihin paluun jälkeen suhteellisen hidas lukukuukausi. Tämä on kummallinen ilmiö, sillä viime vuonna elokuu oli varsin tehokas lukukuukausi - myös lukumaratonin ansiosta. Tänä vuonna emme ehtineet valitettavasti maratoniin mukaan. Kenties poikkeuksellinen vuosi kääntää lukuvauhdinkin päälaelleen.

HANNA

Olin puolet elokuusta lomalla, mutta loppuloma meni - kuten heinäkuussakin - lomakiireissä, ja töihin paluu on vetänyt yllättäen voimat aika nollille. En ole saanut juuri mitään järkevää aikaiseksi: vähän olen lueskellut, vähän katsonut televisiota ja vähän pelaillut, mutta aika on vain hujahtanut jonnenkin.

Elokuussa luin kaksi kirjaa, joka ei ole valtavasti vähemmän kuin keväällä välillä kolme kirjaa kuussa, mutta henkisesti ero tuntuu suurelta. Syyskuun alkuun mennessä olen jo miltei ehtinyt unohtaa senkin vähän, mitä luin, joten piti luntata listoistani (koska kyllä, rakastan kirjalistoja - mikä tahansa syy listata kirjoja ja näppäimistö käy jo kuumana). Rennot syksyiset illat ja höyryävät teemukit ovat siis varsin tervetulleita.

Luin kesän viimemetreillä kesätunnelmaan sopivan haikean mutta elämänmyönteisen Sarah Winmanin Merenneidon vuoden. Lisäksi lukaisin sähkökirjan muodossa BookBeatista Tove Janssonin novellikokoelman Nukkekaappi ja muita kertomuksia. Molemmista on luvassa lisää lukuhaasteen muodossa vielä loppuvuodesta. Lisäksi lueskelin RIchard Powersin Overstorya, joka vaatii kuitenkin vielä odotettua enemmän keskittymistä, joten se on vieläkin kesken. Äänikirjana aloitin puolestaan Elena Ferranten Napoli-sarjan kolmatta osaa Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät - kesken vielä sekin.

En ehtinyt julkaista tekstejä kuin Mikko Kamulan Tuonelasta. Nyt alkaa jo vähän kuumottaa, sillä kirjoittamattomia arvosteluja alkaa kaasaantua - ja tiedän, että Elinalla niitä on varmasti vielä enemmän, joten meillä taitaa olla aika aktiivinen loppuvuosi blogissa tiedossa. :D

Kirjoja en puolestaan ostanut lainkaan, mutta pääsin koluamaan kollegani myyntiin menossa olevia kirjoja ja nappasin sieltä mukaani aika kasan - sain mukaan mm. Atwoodia, Rudolf Koivun satukirjan, Waltaria, Joanne Harrista, muutaman aivan valtavan ihanan muumikirjan, joista olen loputtoman onnellinen, sekä paljon muuta. Nyt päädyin lopulta siihen pisteeseen, ettei hyllytila riitä, vaan kirjapino hyllyn vieressä alkaa kasvaa uhkaavasti.

Elokuussa luetut kirjat:

  • Sarah Winman: Merenneidon vuosi
  • Tove Jansson: Nukkekaappi ja muita kertomuksia

Elokuussa saadut kirjat: 

  • Aimo annos ihanalta kollegaltani saamiani kirjoja

ELINA

Minulle kävi ihan yhtä hullusti elokuussa kuin Hannallekin enkä saanut luettua kuun aikana kuin yhden kirjan! Minäkin lomailin vielä elokuun puoliväliin ja lomalla luinkin sen ainoan kirjan nimittäin Mhairi McFarlanen Sinuun minä jäin, joka oli toisaalta ihan mukava päätös kirjakesälle. Mökiltä kotiin palatessa yöpöydän pinossa odottivat Yuval Noah Hararin Sapiens sekä Erin Morgensternin The Starless Sea, joita molempia aloittelin heinäkuussa. Nyt pitkän tauon jälkeen en ole kuitenkaan oikein osannut tarttua kumpaankaan. Elokuun loppupuoliskon tahkosin Gabriel García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyyttä, mutta sekin on edelleen kesken. Olen todennut, että kyseessä on mahtava klassikko, mutta koska se vaatii energiaa ja keskittymistä, niin se ei ole sopivaa luettavaa töiden jälkeen iltaisin.

Töihin paluu oli minullekin se piste, jonka jälkeen lukuvauhti on hidastunut huomattavasti. Pitkän loman ja etenkin raskaan kevään jäljiltä tuntui työsyksyn aloitus normaalia vaikeammalta, joten iltaisin olen ollut aivan naatti enkä ole jaksanut keskittyä lukemiseen. Minäkin odottelen nyt niitä ihania sateisia syysiltoja, jolloin voi hyvällä omallatunnolla kaivautua viltin alle teemukin ja hyvän kirjan kanssa. Ehkäpä otan luettavaksi myös tähän väliin jotain hieman kevyempää, josko se lukuilo sieltä taas pikkuhiljaa löytyisi.

Postailukin on tosiaan jäänyt nyt todella vähälle, ehkä siinäkin pitää hieman ryhdistäytyä. Kuten Hanna jo viittasikin, niin postattavaa kyllä riittää kesän (ja keväänkin) luetuista kirjoista. Kirjahyllynikään ei elokuussa juuri täydentynyt. Sain äidiltäni muutaman Donna Leonin dekkarin ja Hannan ystävällinen kollega lahjoitti minullekin kirjoja, mutta nekin odottavat vielä Hannan luona pääsyään hyllyyni. Syyskuun alussa sen sijaan poikkesin pitkästä aikaa ihan kirjakaupoilla, siitä kuitenkin lisää myöhemmin.

Elokuussa luettu kirja:
  • Mhairi McFarlane: Sinuun minä jäin
Elokuussa saadut kirjat:
  • Donna Leon: Kultamuna
  • Donna Leon: Pedon palkka
  • Donna Leon: Uskon asia
  • Hannan kollegalta Agatha Christien kirjoja

Kommentit