Siirry pääsisältöön

Elokuun lukumaraton


Osallistumme ensimmäistä kertaa lukumaratoniin. Kyseessä on blogimaailman tempaus, jossa tarkoituksena on suorittaa joko 24 tai 12 tunnin luku-urakka. Ensikertalaisina lähdemme (totta kai) yrittämään "kylmiltään" 24 tunnin maratonia. Maratonilla on tarkoituksena lukea siis koko tuo aika, toki taukoja pitäen, ja 24 tunnin maratonilla väliin tulevat myös yhdet yöunet. Lukulistalla saa olla mitä vain: romaaneja, sarjakuvia, tietokirjoja, näytelmiä, lastenkirjoja tai vaikka äänikirjoja. Maratonin päätteeksi ilmoitetaan luettu sivumäärä. Elokuun lukumaratonia emännöi Yöpöydän kirjat -blogi. Yhteisenä aikeenamme on molempien aloittaa lukeminen perjantaina 30.8. ja päättää se 24 tunnin kuluttua lauantaina 31.8.

ELINA:

Olen nähnyt lukumaratonpostauksia usein Instagramissa, ja olinkin heti innoissani mukana, kun Hanna ehdotti osallistumista. Kesäloman jälkeen arki-iltaisin on ollut vaikeaa tarttua kirjaan, joten tuntuu ihanalta ajatukselta uppoutua viikonloppuna kunnolla kirjojen maailmaan. 

Maratonin aikana haluaisin saada luettua loppuun muutaman keskeneräisen kirjan sekä ainakin aloittaa jotain uutta. Keskeneräisenä ovat tällä hetkellä Haruki Murakamin Maailmanloppu ja ihmemaa, P. Z. Reizinin Onnen algoritmi sekä L. M. Montgomeryn Runotyttö etsii tähteään. Lisäksi kirjastolainoja on hyllyssä vaikka kuinka monta, ja niistäkin varmasti sopivaa luettavaa löytyy. Pohdin myös, pitäisikö näiden lisäksi varata lukulistalle välipalaksi jotain kevyempää, vaikka sarjakuvia, novelleja tai runoja? Kannattaakohan myös ostaa jääkaappiin valmiiksi ruokaa, jotta voi maksimoida lukuajan? Sen ainakin jo tiedän, että lauantain siivouspäivä siirtyy sunnuntaille, jotta ehdin lukea! Mitään tavoitesivumäärää en aio itselleni kuitenkaan asettaa vaan luen fiiliksen mukaan.


HANNA:

Elina: kannattaa ehdottomasti varata kirjoja liikaa kuin liian vähän! Ovat sitten hollilla fiiliksen mukaan, vaikka ei kaikkia ehtisi avaamaankaan. :)

Kuten Elina, olen itsekin tosiaan aina bongannut lukumaratonin liian myöhään, kun näen muiden tekstejä tästä unelmalta kuulostavasta vuorokaudesta. Tälläkin kerralla tämä tempaus olisi saattanut mennä sivu suun, ellen olisi muistanut sitä vasta tällä samaisella viikolla Read Hourin yhteydessä. Elinan tavoin myös minulla on ollut vaikeuksia tarttua lukemiseen lomien jälkeen: arkikiireiden keskellä ei lopulta jää aikaa paneutua lukemiseen. Siksi lukumaraton tuli juuri oikeaan kohtaan, eikä tällä viikonlopulla sattunut olemaan vielä mitään (paitsi lauantai-iltana, mutta siihen mennessä 24 tunnin lukunautinto on jo takana). Itse aloitan perjantaina heti töiden jälkeen, ja lopetan lukemisen toki unta (jota tarvitsen viikonloppuisin aina paljon) ja muita askareita varten. Perjantai-illaksi saatan harkita myös lukuherkkujen ostamista. :P

Pöydälläni on pyörinyt keskeneräisenä jo pitkän aikaa Lauri Järvilehdon Upeaa työtä, jonka lisäksi lisään mukaan muita tietokirjoja, kuten Leena Ståhlbergin ja Marjaana Herlevin Omannäköinen elämä ja Shane Connollyn Kukkien kieli. Fiktion saralla tällä hetkellä minulla on kesken Sillanpään Nuorena nukkunut, jota en usko saavani loppuun mutta hyvän matkaa eteenpäin ainakin. Lisäksi erilaisia fiiliksiä varten saatan napata väliin jotain muutakin fiktiota, ehkäpä Andersenin satuja. Onhan täällä kotona hyllyt lukemattomia kirjoja pullollaan. En malta odottaa!

***

Päivitämme lukumaratonin edistymistämme Instagramin puolella: teemme stooria ja mahdollisesti päivitämme profiiiin kuvia muutenkin. Hastagilla #lukumaraton löytyy myös muiden päivityksiä somessa. Maratonin jälkeen kerromme fiiliksiä myös pidemmin blogin puolella ja kokoamme yhteen, mitä kaikkea tuli vuorokaudessa luettua.

Kommentit

  1. Tsemppiä maratonille! ♥ Ihanaa, kun osallistuitte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli ihanaa osallistua, mikäs sen parempaa kuin viettää viikonloppu kirjojen parissa <3 Varmasti osallistumme uudestaankin.

      Poista

Lähetä kommentti