Siirry pääsisältöön

Kirjavuosi 2016

Vuosi on vaihtunut uuteen, ja niinpä on aika luodata, mitä tulimme viime vuonna lukeneeksi. 2016 oli blogissamme harvinaisen hiljainen vuosi monista kiireistä johtuen, joten vauhdittaaksemme lukutahtiamme vuonna 2017 olemme päättäneet osallistua yhdessä Helmetin lukuhaasteeseen: 50 kirjan joukkoon mahtuu monta lukematonta helmeä omistakin hyllyistämme! Saattaapi olla, että myös Suomen itsenäisyyden juhlavuosi näkyy blogissamme tavalla tai toisella: mainitaanhan lukuhaasteessakin suomalainen klassikkokirja.
ELINA: Vuonna 2016 tuli luettua ennätyksellisen vähän! Bloggailun suhteenkin taisin olla vähän laiska, sillä huomasin että monesta hyvästäkin kirjasta jäi kirjoittamatta blogiin. Koiranpennun hoitaminen vei myös energiaa eikä lukemiselle ollut aikaa yhtä paljon kuin aiemmin.

Suurin osa luetuista kirjoista taisi olla joko uutuuksia tai kirjastolainoja, varsin vähän sain luettua omasta hyllystä löytyviä opuksia. Tulevana vuonna täytyykin käydä taas niiden kimppuun. Noin muuten kirjavuosi oli kyllä oikein mainio, luin nimittäin monta hyvää kirjaa enkä oikein osannut edes valita yhtä parasta.

Viime vuonna olisin kaivannut pientä motivaatiota lukemiseen, vaikkapa haasteen muodossa. Tälle vuodelle 2017 lähdenkin taas kirjahaasteen pariin innolla.HANNA: Vuosi 2016 oli totta tosiaan hiljainen kirjavuosi minunkin kohdallani! Gradun kirjoittaminen, valmistuminen ja monet eri työtehtävät niiden ohella varastivat liiankin paljon motivaatiota lukemiselta. Näinpä yksi uuden vuoden lupauksistani onkin lukea vuonna 2017 vapaa-ajalla enemmän kuin edellisvuonna - minkä pitäisi olla helposti saavutettavissa.

Lukuhaaste on puolestaan oivallinen tapa saada inspiraatiota ja suuntaa sille, mihin teoksiin tänä vuonna tarttuisi! Lisäksi moni kirja lepää yhä koskemattomana hyllyssäni, joten aion soveltaa haasteen antamia suuntaviivoja niihin niin usein kuin mahdollista.


Mutta se riittää tulevasta vuodesta. 
Tarkastellaanpa hetki, millainen maku vuoden 2016 lukemisista jäi.


Pisin luettu kirja vuonna 2016:
ELINA: Cecelia Ahern: Sadan nimen mittainen matka (ei postausta blogissa), 476 sivua
Lyhyin luettu kirja vuonna 2016:
ELINA: Sanna Karlström: Taivaan mittakaava (ei postausta blogissa), 58 sivua

Paras elokuva-, tv- tai teatteriversio kirjasta:
HANNA: Love & Friendship (vaikka en olekaan lukenut kirjaa)

Vuoden suurin pettymys:
HANNA: Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat


Pidemmittä puheitta kohti uusia lukuelämyksiä. Ihanaa kirjavuotta 2017 kaikille lukijoillemme!

Kommentit

Lähetä kommentti