Siirry pääsisältöön

Toukokuun saldo 2021

Ihanaa, että kesä on vihdoinkin täällä! Ainakin pääkaupunkiseutua on hellitty upeilla kesäisillä ilmoilla. Meillä molemmilla ovat jo ajatukset siirtyneet kesäisten kirjojen ja lukuhetkien pariin, mutta tässä vielä toukokuun lukusaldojamme. Mitä sulla on lukulistalla kesäkuussa? 

HANNA:

Toukokuu jatkui keskimääräisenä lukukuukautena ainakin omalla kohdallani. Nyt aurinkoisten kesäkuun päivien kohdalla on oikeastaan vaikea edes muistaa, miltä toukokuu vaikutti: mieli on siirtynyt jo kohti kesän (luku)laitumia.

Luin/kuuntelin yhteensä kolme kirjaa kesäkuussa. Kuuntelin loppuun Bridgerton-sarjan ensimmäisen osan, mutta en ole kirjoittanut siitä vielä, sillä odotan, että olen ehtinyt katsoa myös sarjan vertailuksi. Nyt tosin on kuuntelussa meneillään jo sarjan toinen osa. Elinakin on kynäillyt Bridgertoneista arvosteluja tässä keväällä eli meillä on ainakin hieman samoja kirjoja tiedossa tänä vuonna.

Printtikirjoina luin kirjastosta lainatut Nathaniel Richin Odds Against Tomorrow ja Laline Paullin The Bees. Richin kirjan lukukokemus jäi hyvin keskimääräiseksi. The Bees puolestaan jakaa mielipiteeni, enkä oikein osaa päättää, pidinkö siitä vai en. Kummastakaan en ole kuitenkaan kirjoitellut vielä blogiin, mutta pyrin parin laiskan kirjoituskuun jälkeen taas aktivoitumaan sillä saralla ja saamaan jotain tekstiä kesäkuussa blogiinkin. :)

Kesäpäiviä ja ihania aurinkoisia lukufiiliksiä en puolestaan malta odottaa, vaikka itselläni onkin lomaan vielä aikaa joitakin viikkoja. Tämä viikonloppu on ollut muistutus siitä (vaikka kirjaan ehdin tarttua valitettavan vähän).

Toukokuussa luetut kirjat:

  • Julia Quinn: Salainen sopimus (Bridgerton #1)
  • Nathaniel Rich: Odds Against Tomorrow
  • Laline Paull: The Bees

ELINA:

Minullekin toukokuu oli aika tavallinen lukukuukausi ja luin yhteensä kuusi kirjaa, joista neljä Bookbeatin e-kirjoina ja kaksi printtikirjaa. Toukokuun alussa lukutahti oli suht reipas, mutta kuun loppua kohden aloin jo odotella lähestyvää kesälomaa enkä malttanut keskittyä kirjoihin lainkaan. Ehkä pian olen jo lomamoodissa ja lukeminenkin taas maistuu.

Kuun alussa luin loppuun Jenny Hanin Lara Jean -nuortenkirjasarjan Bookbeatista. Lisäksi luin e-kirjoina Simona Ahrnstedtin Kaikki tai ei mitään ja Vielä vähän lisää, mutta ruotsalainen romanttinen viihdekirjallisuus ei oikein uponnut minuun. Pitäydyn jatkossakin brittikirjailijoiden parissa mitä tulee chick litiin. Ei sillä, Ahrnstedtin romaanit olivat aivan nopealukuisia ja viihdyttäviäkin, mutta tuskin palaan kirjailijan tuotannon pariin enää. Lisäksi luin kuun aikana arvostelukappaleena saamani Jojo Moyesin Yömusiikkia sekä Kevin Kwanin Ökyrikkaan tyttöystävän

Muutaman postauksenkin kirjoittelin toukokuussa, mutta yhä on paljon postattavaakin luvassa. Uusia kirjojakin tuli hyllyyn muutamia. Tilasin Werner&Jarlin ystävämyynnistä neljä kirjaa ja Jenny Colganin pokkarin nappasin mukaani Citymarketin hyllystä kauppareissulla. 

Kesäkuussa lukulistalla on ensimmäisenä kirjaston bestseller-hyllystä napattu Jojo Moyesin Tähtien antaja. Sen jälkeen taidan tarttua johonkin ihan toisen tyyliseen kirjallisuuteen. Stroutin ja Millerin uutuudet kiinnostavat sekä vähän polttelee myös Donna Tarttin Tikli, joka on monta vuotta jo odottanut hetkeään. Olisikohan tänä kesänä aikaa tarttua tuohon järkäleeseen?

Toukokuussa luetut kirjat:

Toukokuussa ostetut kirjat:

  • Elizabeth Strout: Olive, taas
  • Madeline Miller: Kirke
  • Haruki Murakami: Miehiä ilman naisia
  • Nicolas Barreau: Pienten ihmeiden kahvila
  • Jenny Colgan: Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua

Kommentit