Siirry pääsisältöön

Elokuun lukumaratonin jälkeen


Kuten torstaina kirjoitimme, osallistuimme tänä viikonloppuna elokuun lukumaratoniin, jota emännöi tällä kertaa Yöpöydän kirjat. Nyt sunnuntaina käymme läpi, paljonko ehdimme lukea ja mitkä fiilikset maratonista kaiken kaikkiaan jäivät.

Hanna osallistui maratoniin perjantaista lauantaihin ja Elina taas lauantaista sunnuntaihin, eli blogimme puolesta maratoonattiin koko viikonloppu.

HANNA:
Aloitin lukumaratonin perjantaina klo 18 päästyäni töistä kotiin ja saatuani kauppareissut alta, ja lopetin samaten lauantaina klo 18. Välissä toki nukuin, söin ja jouduin muutenkin välillä puuhailemaan jotain pientä kotona, joten yhteensä tehokkaampaa lukuaikaa kertyi kuitenkin vain se 12 tuntia, mikä oikeastaan yllätti. Lisäksi pidin yllä Instagramissa stooria, jota päivitin aika ajoin, mikä loppujen lopuksi vei sekin jonkin verran aikaa. Poikaystävä suostui kuitenkin onneksi hoitamaan ruokapuolen: oli ihanaa, että hänkin oli sikäli ihan messissä maratonissa ja tuki luku-urakkaani. :D

Lukijana en yleisesti ole nopeimmasta päästä, ja omaan verkkaiseen tahtiini sain luettua yhteensä 471 sivua. Sain kuin sainkin luettua loppuun Sillanpään romaanin Nuorena nukkunut, joka oli minulla kesken maratonin alussa. Luin sitä yhteensä 304 sivua. Oli aivan mahtavaa päästä uppoutumaan kirjan maailmaan tunneiksi, sillä Siljan hekumointiin pääsi samastumaan siten paremmin. Kirjoitan teoksesta myöhemmin lisää.

Kun Nuorena nukkunut läheni loppuaan, en hellinnyt saattaa kirjaan heti päätökseensä, joten lukaisin välissä loppuun Lauri Järvilehdon Upeaa työtä, joka sekin oli minulla kesken. Sitä luin 47 sivua. Katsotaan, tulenko kirjoittaneeksi siitä blogiin vai en. Lisäksi luin töihin liittyviä materiaaleja 64 sivua, ja Tähdet ja avaruus -lehteä aamupalalla huikeat 9 sivua. Lehden lukeminen oli kenties virhe tässä yhteydessä, sillä yleensä tämä kiehtova lehti herättää aina kysymyksiä ja ajatuksia, joten aikaa kului tähän ehkä turhankin paljon. :P Kun maratonia oli jäljellä vielä vajaa tunti, aloitin Tommi Kinnusen Lopottia, jossa etenin 32 sivua.

Kaikkiaan en siis tullut lukeneeksi kaikkia kirjoja alkuperäisessä pinossani, mutta se ei ollutkaan tarkoitus, vaan nimenomaan pinosin kirjat valmiiksi vain, jotta minulla on erilaisia kirjoja erilaisiin mielialoihin nopeasti tarjolla. Alla vielä tunnelmia maratonini varrelta.














ELINA:
Tarkoituksenani oli aloittaa lukumaraton Hannan tavoin jo perjantaina, mutta viikonlopun suunnitelmiini tulikin viime hetkellä odottamattomia muutoksia, joten siirsin lukumaratonin aloituksen lauantaille. Aloitin lauantai-iltana lukemisen klo 20 ja päätin luku-urakkani siis vasta tänään sunnuntaina aivan äskettäin. Minäkin yllätyin, että lopulta aktiivista lukemista ei kertynyt montaakaan tuntia vaan puuhailin päivän mittaan kaikenlaista muuta askaretta, mihin upposi aikaa yllättävän paljon. Mielellään toki olisin vain lukenut koko päivän, mutta välillä piti laittaa ruokaa, siivoilla, käyttää koiraa lenkillä ja pestä pyykkiä - näitä tavallisia arkisia juttuja. En varsinaisesti tullut laskeneeksi kuinka monta tuntia aktiivisesti luin, mutta varmasti vähemmän kuin 12.

Lauantai-iltana aloitin lukemalla P. Z. Reizinin Onnen algoritmia, joka minulla oli kesken. Luin sitä illalla sata sivua eteenpäin ja sitten alkoikin jo silmäluomia painaa. Aamulla luin tuttuun tapaani aamupalapöydässä Helsingin Sanomat ja aamuaskareiden jälkeen jatkoin Onnen algoritmin parissa. Tämän päivän puolelle jäi tuosta kirjasta luettavaa 303 sivua ja sainkin kirjan luettua kokonaan loppuun. Yhtenä toiveistani maratonille olikin, että saan edes yhden keskeneräisen kirjan luettua kokonaan. Onnen algoritmiin palaan blogin puolella vielä myöhemmin. Lisäksi luin tänään vielä Sarah Crossanin säeromaaniksikin kutsuttua teosta Yksi, joka proosarunomuotonsa vuoksi osoittautui olevan nopea luettava. Ehdin lukea sitä vielä 195 sivua. Tästäkin teoksesta aion blogata, kun saan sen loppuun.

Luin lukumaratonini aikana siis yhteensä 598 sivua. Lukupäivä vierähti nopeasti, mutta mukavasti ohitse. Olisipa aina aikaa uppoutua tällä tavalla kirjoihin ja lukemiseen. Kuten kuvasta näkyy, oli minullakin lukupinossa kaikenlaisia kirjoja odottamassa, mutta tällä kertaa luin vain kahta kirjaa. Onneksi näihin muihin kirjoihin pääsee tarttumaan ensi viikolla.


*****

Blogin sivusaldo: 471 + 598 = 1069 sivua

Maraton todella muistutti siitä, miten ihanaa on oikeasti uppoutua lukemiseen, ja että ihan liian usein aikaa menee haahuiluun sen sijaan, että päättäisi yksinkertaisesti pyhittää päivän tai illan lukemiselle.

Kommentit

  1. Kiva oli kuulla lukumaratonikokemuksista. Onnea hyvistä sivumääristä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti