Siirry pääsisältöön

Julia Quinn: Yllättävä rakkaus (Bridgerton #2)

Julia Quinnin Yllättävä rakkaus on Bridgerton-kirjasarjan toinen osa. Romaanissa päästään seuraamaan Bridgertonin sisaruksista vanhimman eli Anthonyn tarinaa. Bridgertonit ovat juuri sopivaa historiallista romanttista viihdettä tähän korona-ajan keskelle. Tekee jatkuvasti mieli kaivautua sohvan nurkkaan kahvikupposen kera lukemaan tällaista hömppää. Toimii omassa kategoriassaan varsin mainiosti ja täyttää tehtävänsä nopealukuisena historiallisena rakkausviihteenä.

Bridgertonin sisarusparven vanhin, arvonimen perijä, Anthony on päättänyt, että nyt on hänen aikansa etsiä itselleen sopiva puoliso – mutta hän ei halua rakastua tulevaan vaimoonsa vaan on päättänyt hankkia itselleen vain sopivan puolison. Sellaiseksi hänen mielestään osoittautuu Edwina Sheffield. Anthony huomaa kuitenkin pian, että Edwinan sisarpuoli, isosisko Kate tekee kaikkensa estääkseen mielestään sopimattoman avioliiton. Arvata saattaa siis, että Anthony ja Kate ovat pian napit vastakkain, kunnes huomaavat, että heidän välillään ei suinkaan kipunoi ainoastaan viha toista kohtaan.

Kuten sarjan ensimmäinen osa, myös tämä on viihteellinen ja nopealukuinen romanttinen romaani. Alkuasetelma on tässäkin hieman hölmö ja Anthonyn ajatusmaailmaan on esimerkiksi hieman vaikeaa päästä sisälle, koska hän tuntuu olettavan, että hänelle käy samoin kuin nuorena kuolleelle isälleen. Anthonyn valinnat tuntuvat monissa kohdin ihmeellisiltä. En voi myöskään Bridgertoneja lukiessa kuin ihmetellä, mikseivät henkilöhahmot vain puhu keskenään asioita halki. No, vastauksena omaan kysymykseeni, tietenkään se ei olisi tuon aikakauden todellisuudessa onnistunut. Romaani on monilta osin aika höttöistä ja viihteellistä, mutta toisaalta sitä sävyttävät mielestäni varsin onnistuneesti myös päähenkilöiden pelkojen kuvaukset. Anthony pelkää omaa kuolemaansa kun taas Kate pelkää hysteerisesti ukonilmaa. Omien pelkojen kohtaaminen ja voittaminen onkin lopulta yksi onnistunut teema romaanissa.

Quinn marssittaa näyttämölle toki myös romaanisarjan ensimmäisestä osasta tutut Daphnen ja Simonin, kun koko perhe on yhdessä Bridgertonien äidin järjestämissä juhlissa perheen maaseutukartanolla. Koko romaanin hauskimpiin kuvauksiin kuuluukin mielestäni Bridgertonin sisarusten (sekä Katen ja Edwinan) välinen krokettipeli. 

Luin Yllättävän rakkauden Bookbeatista e-kirjana. Napatessani Bookbeatin taas käyttöön, ajattelin kuuntelevani kirjoja työmatkoilla. Jaksoin kuunnella Yllättävää rakkautta työmatkalla vain hetken, vaikka lukijana onkin mielestäni ihan miellyttävä-ääninen Anniina Piiparinen. Päätin kuitenkin lukea lopulta kirjan e-kirjana, ja vaikka mieluummin luen ihan perinteisiä kirjoja, niin ipadilta luettuna tämä meni näinkin ihan kivasti. Yllättävä rakkaushan ei ole vielä edes ilmestynyt kovakantisena laitoksena vaan ainoastaan e-kirjana ja äänikirjana, perinteinen kirja ilmestyy vasta heinäkuussa. 

Helmet-lukuhaasteessa romaani sopii mm. kohtiin 3. historiallinen romaani, 6. kirja kertoo rakkaudesta, 14. kirja on osa kirjasarjaa, 16. kirjassa eletään ilman sähköä, 33. kirjassa opetetaan jokin taito ja 36. kirjassa liikutaan ajassa.

Julia Quinn: Yllättävä rakkaus. Tammi 2021. 262 sivua. Suomentanut: Pia Salo.

Kommentit