Siirry pääsisältöön

8 vuotta kirjabloggaamista takana

Näin sitä vuosi taas vierähti ja nyt juhlitaan jo blogimme kahdeksatta syntymäpäivää! Tuntuu, että vastahan kirjoitimme seitsemän vinkkiä kirjabloggaamiseen seitsemän blogivuoden kunniaksi. Blogimme on kehittynyt paljon kaikkein näiden vuosien varrella sitten ensimäisen postauksen, ja niin se varmasti tulee tekemään jatkossakin. Synttäreitä ennakoiden pyysimme seuraajiamme Instagramissa esittämään viikonloppuna meille kysymyksiä, ja nyt juhlapäivän kunniaksi jaamme kahdeksan faktaa meistä: fakta per vuosi.

1. Tapasimme fukseina yliopistolla 15 vuotta sitten.

Tapasimme Helsingin yliopistolla yleisen kirjallisuustieteen opiskelijoina fukseina 15 vuotta takaperin. Unicafen kahvista tuli meille vuosia kestävä perinne aina ennen luentoa, ja sen voimalla jaksettiin läpi kiinnostavien ja vähemmän kiinnostavien luentojen. Blogia olemme pitäneet yli puolet siitä ajasta, kun olemme olleet ystäviä. 💓

2. Nautimme eri genreistä...

Luemme melko erilaisia genrejä, mutta lukutottumuksissamme on myös paljon samaa. Kenties juuri kirjallisuustieteen opintojen seurauksena nautimme laajasti erilaisesta kirjallisuudesta, vaikka Hanna suosiikin fantasiaa, scifiä ja dystopioita siinä missä Elina lukee paljon romantiikkaa, hyvän mielen kirjallisuutta ja dekkareita.

3. ...mutta suosikkikirjamme ovat suht samanlaisia.

Erilaisista genresuosikeista huolimatta suosikkikirjamme ovat (miltei) samankaltaisia. Jokaiselle kirjojen ystävälle kysymys suosikkikirjasta on varmasti melkoinen pähkinä purtavaksi emmekä mekään usein osaa vastata siihen vain yhdellä kirjalla, mutta jos pitäisi valita yksi suosikki niin Elinan valinta on Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo ja Hannan taas Emily Brontën Humiseva harju (sekä J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta).

4. Tykkäämme myös erilaisista sarjoista, mutta Gilmoren tytöt on ykkönen.

Me molemmat olemme ihan koukussa Gilmoren tyttöihin – ja se onkin yksi molempien suosikkisarjoista. Se on meille sarja, jonka pariin voimme palata aina vain uudelleen. Ehkä päähenkilö Roryn kirjallisuustausta vaikuttaa? Elina katsoi koko sarjan juuri uudelleen vuodenvaihteessa, Hanna runsas vuosi sitten. Hassua kyllä, emme ole koskaan katsoneet Gilmoren tyttöjä yhdessä.

5. Kirjallisuustausta on kuljettanut meidät eri aloille.

Vaikka opiskelimme molemmat kirjallisuutta, teemme tällä hetkellä töitä eri aloilla. Elina työskentelee opettajana ja Hanna viestintätehtävissä teknologia-alalla. Elinalle siis lasten- ja nuortenkirjallisuus on tuttua töiden kautta, ja tarinallinen tausta avittaa Hannaakin monissa kirjoitustehtävissä, mutta molemmille kirjallisuus on myös vapaa-ajalla tärkeä tapa irtautua työelämästä.

6. Kirjakaupassa ja kirjastossa tärkeintä on tunnelma ja laaja valikoima.

Mikä tahansa kirjasto, kirjakauppa tai kirjoja sisältävä hylly kuuluu toki molempien suosikkeihin. Käymme paljon Suomalaisessa kirjakaupassa (koska niitä on niin paljon!), mutta viime aikojen suosikkikirjakauppamme on Rosebud, jonka laaja valikoima on hurmannut meidät molemmat! Kun kaupassa tai kirjastossa kokee tekevänsä yllättäviä löytöjä, se tuo reissuun heti oman tunnelmansa! Meiltä kysyttiin myös suosikkikirjastojamme, joita oli monia – ehkä teemme joskus kirjastoista oman postauksen.

7. Kirjojen lisäksi kädentyöt ovat vieneet korona-aikana mennessään.

Vaikka kirjallisuus, lukeminen ja kirjabloggaus vievät vapaa-ajastamme ison siivun, riittää aikaa toki muullekin tekemiselle. Elina ulkoilee ja lenkkeilee mielellään luonnossa, yleensä perheen koira mukanaan. Lisäksi hän on alkanut viime aikoina taas neuloa ja harrastaa kalligrafiaa pitkän tauon jälkeen (kenties koronavuosien kotoilussa on ollut jotain hyvääkin, kun on löytänyt taas vanhoja harrastuksia uudelleen). Hannakin nauttii luonnossa kulkemisesta ja on innostunut korona-aikana sekä lintubongauksesta että suunnistuksesta – ja on Elinan tavoin hurahtanut myös neulontaan ja alkanut muutenkin nauttia pienestä askartelusta. Lisäksi Hanna käy tanssimassa, pyöräilee, nauttii hyvistä sarjoista ja kuluttaa jonkun tovin pelienkin parissa.

8. Lukeminen ei katso aikaa eikä paikkaa, mutta ei ole sohvannurkkaa voittanutta.

Lukea voi lähes missä ja milloin vain, varsinkin jos on äänikirja tai e-kirja matkassa. Elinan suosikkilukupaikka on kuitenkin upottava nojatuoli tai sohvannurkka. Hannan mielestä parasta on lukea  myös sohvalla vilttiin kääriytyneenä, mutta välillä tulee luettua vähän oudoissakin paikoissa, kuten hampaita pestessä – ei ehkä suosikkipaikka, mutta tehokas ainakin. 😁

Kommentit

  1. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta! Ja kiitos hyvistä vinkeistä vuosien varrelta 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Blogi on ollut meillekin ilo ja mahtavaa, että olet ollut mukana lukijana! :)

      Poista

Lähetä kommentti