Siirry pääsisältöön

Marraskuun lukuhaasteen lopputunnelmia

Marraskuussa haastoimme itsemme lukemaan joka päivä 30 sivua kirjallisuutta. Seuraavassa hieman tarkemmin siitä, miten onnistuimme haasteessa, kuinka paljon luettuja sivuja lopulta kuun aikana kertyi ja mitä kirjoja lukupinoihimme eksyi.ELINA:

Haasteen loppupuolella lukeminen tuntui monena iltana raskaalta pitkän päivän jälkeen. Sain kuin sainkin silti jokaisena iltana luettua 30 sivua. Muutamana iltana jouduin kyllä ottamaan käyttöön tehokeinoksi runojen lukemisen, jotta sain vaaditun sivumäärän täytettyä. Runoja lukemalla kun 30 sivua tulee pikaisesti luettua ja näin pääsin ajoissa vielä yöpuulle.

Haasteen loppupuolella sain luettua loppuun keskeneräiset Jenni Sarraksen Tavarataidot ja Sophie Hannahin Suljetun arkun. Lisäksi tosiaan luin Aila Meriluodon runokirjoja sekä Khaled Hosseinin Meren rukouksen. Useamman lyhyen kirjan vuoksi lopullinen lukusaldo olikin peräti seitsemän kirjaa. Helmet-lukuhaaste tosin ei edennyt ihan niin vauhdikkaasti kuin olisin toivonut, sillä luulen, että näistä kirjoista vain kaksi sopii siihen. Joulukuussa pitääkin siis lukea aika reipasta tahtia, mikäli haasteen aikoo saada vielä täytettyä vuoden loppuun mennessä.

Marraskuussa luin seuraavat kirjat:

Jojo Moyes: Pariisi yhdelle ja muita kertomuksia (aloitettu lokakuussa), 261 sivua
Jessica Townsend: Meinioseppä - Morriganin kutsumus, 399 sivua
Jenni Sarras: Tavarataidot - arkijärjellä koti kuntoon, 174 sivua
Aila Meriluoto: Kimeä metsä, 126 sivua
Aila Meriluoto: Talvikaupunki, 64 sivua
Khaled Hosseini: Meren rukous, 42 sivua
Sophie Hannah: Suljettu arkku, 324 sivua

Yhteensä luettuja sivuja tuli siis 1390. Luin siis lopulta marraskuussa kuitenkin sivumäärällisesti aika paljon ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Kuten jo haasteen puolivälissä tuumin, niin ilman marraskuun lukuhaastetta olisin kuun aikana lukenut kyllä huomattavasti vähemmän. Ehkäpä tästä jää hyvä lukutahti päälle myös joulukuuta ajatellen.


HANNA:
Kuten itsekin jo marraskuun puolivälillä tuumailin, Elinan tavoin myös minusta tuo 30 sivua tuntui välillä yllättävän raskaalta lukea. Varsinkin Saatanalliset säkeet tiiviine rivinväleineen oli suhteellisen työläs luettava pitkän työpäivän jälkeen. Puolivälissä aloin lukea myös freelance-pohjalta erästä romaania, ja luin muutenkin erinäisiä teoksia, joten lukutahti itse asiassa vauhdittui loppua kohden 
siitä huolimatta, että eräänä päivänä en saanut luettua lainkaan ja toisena hieman vähemmän työpaikan pikkujoulujen ja muiden rientojen vuoksi.

Marraskuun loppupuolella huomasin myös, että lainarajani Leena Ståhlbergin ja Marjaana Herlevin kirjassa Omannäköinen elämä umpeutui, ja halusin saada teoksen luettua, ennen kuin palautin sen kirjastoon. Kirja oli täynnä tekstiä ja tehtäviä, joista osaan tartuin ja osan jätin paremmalle ajalle. Teos eteni huomattavasti sutjakammin kuin Rushdie, mikä johti loppujen lopuksi kuitenkin siihen, että Rushdie on vieläkin minulla kesken. Kuten Elinalla, myös minulla riittää joulukuussa siis roppakaupalla luettavaa Helmet-lukuhaasteen tiimoilta ja muutenkin. Onneksi marraskuusta jäi kuitenkin sellainen lukukipinä, että uskon onnistuvani!

Elina näemmä laskikin sivut per teos, mutta itse laskin pelkät sivumäärät kaiken kaikkiaan. Sitten edellisen päivityksemme luin 453 sivua, eli yhteensä marraskuussa tuli luettua 1 163 sivua.


Yhteensä luimme blogimme puolesta haasteeseen siis 2 553 sivua marraskuun aikana.

Kommentit