Siirry pääsisältöön

Helmikuun saldo


Kuukausittaisessa artikkelisarjassamme luomme katsauksen siihen, mitä onkaan edeltävän kuun aikana tullut luettua, mistä olemme innostuneet ja mitkä ovat fiilikset kuluneesta kuukaudesta. Kerromme myös, mikäli omaan hyllyyn on ilmestynyt kirjaostoksia tai kauppakasseihin on päätynyt muuta kirja-aiheista. Tässä siis helmikuun kirjasaldomme.

HANNA

Heti alkuun minun on myönnettävä, että kaikista yrityksistäni huolimatta helmikuu oli suhteellisen hiljainen lukukuukausi, enkä saanut kiihdytettyä tahtiani tammikuusta. Helmikuu oli töissä erityisen hektinen, ja yli pääsäntöisesti 40-tuntisiksi venyneet viikot yhdessä muiden menojen kanssa eivät lopulta jättäneet liikaa aikaa lukemiselle. :( Maaliskuulta odotan jo enemmän lukuaikaa!

Helmikuussa sain luettua yhden kirjan sekä kuunneltua toisen. Aloitin tammikuun lopussa Aaron Thierin romaania Mr. Eternity, joka päätyi itse asiassa omaan sähkökirjastooni (unohtui tosiaan mainita tämä ostos tammikuun saldossa). Ainoa mahdollisuuteni oli lukea kirjaa Digital Editions -sovelluksella, jota en todellakaan voi suositella, enkä ihastunut kirjaan muutenkaan. Siitä blogissa myöhemmin lisää.

9. helmikuuta vietettiin puolestaan lukurauhan päivää, jonka tosiaan itsekin päätin pyhittää lukemiselle - kunnes päivä koitti ja heräsin päänsäryssä. Minulla on onneksi tällä hetkellä aktiivinen BookBeatin tilaus, joten aloin kuunnella Liisa Keltikangas-Järvisen kirjaa Ujot introvertit, jonka sain myös tässä helmikuun loppupuolella loppuun. Tästäkin tiedossa blogiin myöhemmin lisää.

Tämän lisäksi olen jatkanut tammikuun lopussa aloittamaani Dickensin David Copperfieldia, mutta koska lueskelen sitä lähinnä iltalukemisena ja se on melkoinen opus, en odota saavani sitä ihan hetkeen loppuun. Aloitin myös Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunkia, jonka kaunis nimi kutkuttaa.

Helmikuu on ollut blogin ja etenkin Instagramimme puolella sen sijaan vauhdikkaampaa. Osallistuimme Instagramissa helmikuun kuvahaasteeseen, jonka järjesti Anniina's Books. Sinne onkin tullut päivitettyä tunnelmia kuun varrelta enemmän. Kirjoitin helmikuussa myös tammikuun kirjoista: Radio Free Vermont ja The Wall. Ja ellei siinä olisi ollut tarpeeksi, kävimme myös Elinan kanssa katsomassa Humisevan harjun Helsingin kaupunginteatterissa ja olimme syvästi vaikuttuneita.

Helmikuussa luetut kirjat

  • Aaron Thier: Mr. Eternity
  • Liisa Keltikangas-Järvinen: Ujot introvertit

ELINA

Minunkin osaltani helmikuu oli lopulta aika hiljainen lukukuukausi enkä saanut luettua niin paljon kuin olisin toivonut. Helmikuussa yksityiselämäni puolella tapahtui niin paljon kaikenlaista, että lukuaikaa ei oikein tahtonut löytyvän, mutta toivottavasti maaliskuussa on taas enemmän aikaa lukemiselle. Hiihtolomaviikolla ehdin sentään lukea useamman romaanin - ilman lomaviikkoa en varmaan olisikaan ehtinyt lukea juuri lainkaan.

Ennen lomaani olin muutaman päivän flunssassa kotona ja silloin luin Minna Rytisalon romaanin Lempi. Lomaviikolla matkustimme Lappiin ja menomatkalla autossa sain luettua loppuun Josie Silverin Ole minun. Rytisalon romaani oli vaikuttava ja Silverin taas varsin mainio lomaluettava. Molemmat näistä olivat kirjastolainoja ja molemmista on tulossa postausta blogin puolelle.

Lomalle olin pakannut mukaan kuusi eri kirjaa (!!!), koska en osannut päättää mitä haluan lukea viikon aikana. Lopulta mökin hyllystä löytyi kuitenkin Humiseva harju, jonka olin pitkän pohdinnan jälkeen jättänyt kotona hyllyyn ja päädyinkin sitten lukemaan sitä. Arvelin, että jos olen kerran halunnut lukea sen uudelleen ja se pistää ensimmäisenä silmään mökin yöpöydältä, niin kaipa se nyt sitten on luettava. Mökillä oleva painos oli hieman uudempi kuin kotona oma painokseni, mutta suomennos sama. Muutama kymmenen sivua jäi vielä luettavaksi kotiin. Kuten Hanna mainitsi, olimme helmikuun alussa katsomassa Humisevaa harjua Helsingin kaupunginteatterissa ja sen jälkeen halusin ehdottomasti tarttua uudelleen tuohon romaaniin, jonka olin viimeksi lukenut yli kymmenen vuotta sitten. Pakko sanoa jo nyt, että kyllä tuo romaani vaan toisellakin lukukerralla viehätti aivan valtavasti!


Lisäksi luin vielä paluumatkalla autossa David Nichollsin romaania Suloinen suru, jonka ostin viime syksynä Helsingin kirjamessuilta. Se on vielä hieman kesken, mutta aikeissa on lukea se loppuun tänä viikonloppuna, joten laskettakoon sekin helmikuussa luettuihin. Luetuista neljästä kirjasta siis kaksi oli kirjastolainoja ja kaksi omaa kirjaa. Helmikuussa osallistuimme myös tosiaan Instagramissa #februarysbooks2020 -kuvahaasteeseen ja kuvia tulikin otettua paljon, blogin puolelle postasimme yhdessä monia postauksia, mutta itse ehdin postata vain yhdestä tammikuussa luetusta kirjasta eli Shaun Bythellin Elämäni kirjakauppiaana. Ensi kuussa olisikin siis monta kirjapostausta tulossa. Helmikuussa kirjahyllyynikään ei tullut uusia asukkaita, mutta onneksi luettavaa kuitenkin riittää muutenkin.

Helmikuussa luetut kirjat: 
  • Minna Rytisalo: Lempi
  • Josie Silver: Ole minun
  • Emily Brontë: Humiseva harju
  • David Nicholls: Suloinen suru

Kommentit