Siirry pääsisältöön

Tammikuun saldo



Uutena postaussarjana aloitamme kuukausittaisen katsauksen siihen, mitä kaikkea tuli luettua kuukauden aikana, mistä kirjallisuuteen liittyvistä muista aiheista innostuimme tai postasimme ja mitä kirjaostoksia tuli omaan hyllyyn hankittua. Tässä siis ensimmäistä laatuaan tammikuun saldomme.

ELINA:

Minulla tammikuu alkoi kirjallisuuden osalta mukavissa merkeissä. Vuoden vaihtuessa kaksi kirjaa oli kesken - Riikka Pulkkisen Paras mahdollinen maailma ja Shaun Bythellin Elämäni kirjakauppiaana, jotka molemmat olivatkin mainioita lukuromaaneja. Ensimmäisen niistä sijoitin viime vuoden lukuhaasteeseen ja jälkimmäisen tämän vuoden haasteeseen.

Kirjahyllyni sai täytettä myös heti tammikuun alussa, kun kävin Suomalaisessa kirjakaupassa kuluttamassa joululahjaksi avopuolisoltani saamani lahjakortin. Ostoskoriin päätyivät Finlandia-voittaja Pajtim Statovcin Bolla, Niina Meron Englantilainen romanssi ja Mhairi McFarlanen Hei ethän unohda minua. Lisäksi tammikuun aikana sain vielä museokäynnin yhteydessä sarjakuvaromaanin Ellen T, josta lisää pian.

Sain luettua kokonaan yhteensä viisi kirjaa. Näistä viidestä peräti kolme oli oman kirjahyllyn kirjoja ja yksi tammikuun hankinta. Lisäksi luin kaksi kirjastolainaa, joista Sophie Hannahin Kolme neljästä oli pikalaina-hyllystä napattu ja Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi taas lukupiirikirja, vaikka lukupiirikertamme valitettavasti siirtyikin eteenpäin enkä ole vielä päässyt juttelemaan kirjasta. Kuun puoliväliin asti lukutahtini oli ihan reipas, mutta nyt viimeisen parin viikon aikana en ole oikein jaksanut iltaisin lukea, joten kuun loppupuolella en saanut enää yhtään kirjaa luettua loppuun.

Tammikuun aikana lukemani kirjat olivat:
Tammikuussa ostetut (/saadut) kirjat:
  • Pajtim Statovci: Bolla
  • Niina Mero: Englantilainen romanssi
  • Mhairi McFarlane: Hei ethän unohda minua
  • Annukka Mäkijärvi, Anna-Reetta Schreck & Iida Turpeinen: Ellen T

HANNA:

Tammikuu alkoi mainiosti, sillä heti tammikuun alkuun sain luettua - tai oikeammin kuunneltua loppuun Emilie Wapnicking How to Be Everything. Tuskin tulen kirjoittamaan teoksesta tämän kummemmin blogiin, mutta tiivistyksenä mainittakoon, että Wapnickin kirja käsittelee ihmisiä, joilla on potentiaalia, paloa ja uteliaisuutta kokeilla elämänsä aikana monia eri urapolkuja. Wapnick on kehittänyt myös termin multipotentialite viitatakseen tällaisiin ihmisiin. Itse samaistun termiin: maailmassa on niin paljon kiinnostavia asioita, että on harmi rajoittua elämässä vain yhteen. Wapnick käy läpi myös multipotentiaalien erilaisia mahdollisia ratkaisuja: yrittäjästä vakitöihin ja kaikkea siltä väliltä. Teos oli helppoa kuunneltavaa, mutta loppupeleissä olisin kaivannut ehkä vielä enemmän konkretiaa siihen, miten lähteä kartoittamaan omaa polkua.

Lisäksi luin tammikuussa Bill McKibbenin Radio Free Vermont ja John Lanchesterin The Wall. Kummastakaan en ole blogannut vielä mutta helmikuussa kuulette niistä enemmän. The Wall itse asiassa tarttui matkaan, kun satuin käymään Rosebudin kirjakaupassa silloin, kun se oli viimeisiä päiviä Aleksanterinkadulla. Olin harkinnut kirjan ostamista, koska tiesin haluavani lukea sen, mutta sitä ei löytynyt kirjastosta, ja juuri kun olin miettinyt sitä aamulla, osui kirja silmiini Rosebudissa. Samalla reissulla mukaan tarttui Erin Morgensternin The Starless Sea, josta pidin paljon luettuani sen aiemmin. Lainasinkin kirjan saman tien Elinalle. ;) Lisäksi luin tammikuussa ikään kuin töiden puolesta erään kirjan, ja aloitin Dickensin David Copperfieldia ja Aaron Thierin Mr. Eternitya.

Luin siis yhteensä neljä kirjaa mutta lasken luettuihin kirjoihin seuraavat:
  • Emilie Wapnick: How to Be Everything
  • Bill McKibben: Radio Free Vermont
  • John Lanchester: The Wall
Tammikuussa ostetut kirjat:
  • John Lanchester: The Wall
  • Erin Morgernstern: The Starless Sea

Kommentit