Siirry pääsisältöön

Marraskuun saldo 2020

Marraskuussa saimme molemmat luettua sekä kuunneltua kivan määrän kirjoja kaikesta kaamoksesta huolimatta. Hanna sai kirjoitettua myös kiitettävän määrän postauksia ja loppuvuodesta yritämmekin vielä lukea muutaman kirjan sekä kirjoittaa luetuista kirjoista, jotta saamme Helmetin lukuhaasteen valmiiksi! Joulumieli alkaa myös hiipiä jo molemmille niin kirjojen osalta kuin muutenkin – onhan joulu nimittäin ennen kaikkea mielentila! <3 

ELINA:

Marraskuussa lukuvire oli ihan kohtalainen, vaikka loppukuuta kohti huomasin, että lukutahti vähän hiipui pimeyden keskellä. Sain kuitenkin luettua kuun aikana loppuun viisi kirjaa ja kuunneltua yhden. Luin niin runoja (Haukion toimittamasta kokoelmasta), lasten- ja nuortenkirjoja (Ohlssonin Lasilapset Bookbeatista ja Rosebudilta tilaamani Crossanin Toffeen) sekä Kinsellan Himoshoppaajia. Himoshoppaajista on menossa Instagramin kirjagram-yhteisössä lukuhaaste, jonka vuoksi luinkin nyt kirjoja kaksin kappalein, koska olin vähän jäljessä haasteen aikataulusta. Joulukuussa olisi tarkoitus jatkaa Himoshoppaajan siskon parissa. Lisäksi kuuntelin ensimmäisen kokonaisen äänikirjani Bookbeatista, nimittäin Jenny Colganin Uusia lukuja ja onnellisia loppuja, jonka myös Hanna kuunteli vastikään, joten kirjoitamme siitä pian yhdessä. Olin jo näyttänyt punaista valoa äänikirjoille, mutta Colganin romaani olikin lopulta todella mukavaa kuunneltavaa työmatkoilla. Täytyy kenties antaa äänikirjoille vielä mahdollisuus.

Aika monta kirjaa on edelleen kesken jo kesältä, joten tavoitteena olisi vuoden loppuun mennessä saada tällä hetkellä keskeneräiset luettua. Jotain jouluistakin olisi ihanaa lukea. Bookbeatissa ainakin oli kivoja joulukirjoja, joten katsotaan mitä vielä ehtii ennen aattoa. Alemman kuvan kirjapinossa näkyy muutamia keskeneräisiä sekä pian lukuvuoroon pääseviä kirjoja, jotka kasasin jouluisen lyhdyn viereen sairaslomapäivänä. Sain nimittäin heti joulukuun alkajaisiksi flunssan, joten muutamana päivänä olen ehtinyt hyvin lueskella.

Postattavaakin on vaikka millä mitalla. Marraskuussa en saanut aikaiseksi kuin yhden kirjapostauksen kuun alussa! Onneksi Hanna oli aktiivisempi niiden osalta. Toisaalta jatkuva pimeys ei oikein innostanut kirjakuvien ottamiseenkaan. Ehkä joulukuussa voi ottaa enemmän tunnelmallisia kuvia joulukoristeiden kera. 

Marraskuussa kirjahyllyyni ei tullut paljon uusia kirjojakaan. Töitä varten ostin Harry Potterin ensimmäisen osan kuvitettuna, koska halusimme työparini kanssa lukea sitä lapsille. Kerrankin sain hyvän syyn ostaa uuden kirjan. Ei sillä, tuo kyseinen kirjahan on itselläni nyt kevyesti neljänä eri painoksena... Hups. Marraskuun lopussa tilasin myös joululahjaksi perheelleni ja kummilapsilleni kirjoja, mutta niistä ehkä lisää myöhemmin.


Marraskuussa luetut kirjat:

  • Sarah Crossan: Toffee
  • Jenni Haukio (toim.): Katso pohjoista taivasta
  • Kristina Ohlsson: Lasilapset (Bookbeatista)
  • Sophie Kinsella: Himoshoppaaja vierailla mailla
  • Sophie Kinsella: Himoshoppaajan ratkaiseva askel

Marraskuussa kuunnellut kirjat:

  • Jenny Colgan: Uusia lukuja ja onnellisia loppuja (Bookbeatista)

Marraskuussa ostetut kirjat:

  • J. K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi, Jim Kayn kuvitettu laitos

 

HANNA:

Marraskuussa sain Elinan tavoin luettua ja kuunneltua loppuun yhteensä viisi kirjaa sekä aloitettua vähän sekalaisesti uusia, jotka ovat vielä kesken. Loppuvuosi näyttää olevan lukemisen saralla vähän vauhdikkaampi – kenties Helmetin lukuhaasteen innoittamana, sillä sen loppu häämöttää. Mehän luemme siihen yhdessä kirjoja siten, että saamme yhdessä haasteen kasaan, ja olemmekin aika hyvällä mallilla, vaikka koontisivun lista näyttääkin vielä aika tyhjältä. Olemme tänä vuonna olleet paljon parempia lukemaan kuin kirjoittamaan lukemastamme. :D

Itse yritän katsoa, josko saisin luettua haasteen siten, että minulla olisi joku kirja kaikkiin kohtiin, vaikka sama kirja olisikin useassa kohtaa, mutta saattaa tulla turhan kiire, joten katsotaan... en halua ottaa stressiä näin loppuvuodesta vaan vain nauttia ihanasta joulutunnelmasta, sillä se alkaa jo hiipiä aika kutkuttavasti mieleen koronasta huolimatta. Joulu on mielentila. <3

Mutta niin, marraskuu: ehdin ennen uusia koronarajoituksia käydä katsomassa Kansallisoopperan Jekyll & Hyde -baletin, ja sen tiimoilta luin Stevensonin samannimisen kirjan 1800-luvun lopulta. Teos olikin hyvin lyhyt, joten sen lukaisi nopeasti. Luin myös loppuun ja kirjoitinkin Maja Lunden ilmastokvartetin kolmannesta osasta Viimeiset, jonka sain arvostelukappaleena Tammelta. Lisäksi kirjoitin jo aiemmin lukemistani kirjoista: Emmi Itärannan Kuunpäivän kirjeet, Jessie Burtonin Nukkekaappi, Elena Ferranten Uuden nimen tarina, Kerttu Vuolabin Valon airut sekä Tove Janssonin Nukkekaappi ja muita kertomuksia.

Toisin kuin Elina, olen itse antanut tietyissä tapauksissa äänikirjoille vihreää valoa jo aiemmin tänä vuonna. Olen yleisesti täysin painetun kirjan puolella aina, kun siihen on mahdollisuus, ja sähkökirjakin menee joissain tapauksissa, joissa se on helpompi, mutta äänikirja ei yllä samalle tasolle, kun keskittyminen herpaantuu aina välillä ja kirjasta menee jotain ohi. Ilman äänikirjoja en voisi kuitenkaan kuluttaa niin monia kirjoja, sillä nyt saan kuunneltua niitä myös kokatessa ja siivotessa tai vaikka joulukoristeita laittaessa. Kaikki kirjat eivät kuitenkaan sovellu kuunneltaviksi, ja siinä pitääkin olla tarkkana. Marraskuussa kuuntelin Heather Morrisin Auschwitzin tatutoijan ja Sophie Kinsellan Muistatko minut?

Bongasin marraskuussa Instagramista myös Gilmoreathon-haasteen, jossa oli tarkoitus lukea kirjoja kuudesta eri kategoriasta, nauttia syysherkusta ja katsoa suosikkijaksonsa Gilmoren tytöistä. Minä ja Elinahan olemme molemmat vannoutuneita Gilmore-faneja, joten en voinut jättää tätä väliin. Huomasin maratonin kuitenkin niin myöhään, etten ehtinyt valmistautua siihen, mutta osallistuin itsekseni kevyesti: en lukenut kirjoja loppuun, mutta pyrin siihen, että luin vähän kirjoja kaikista kategorioista. Lunden Viimeiset sopi itse asiassa moneen, mutta aloitin maratonin tiimoilta yhteen kohtaan (kirja sijoittuu pikkukylään) Gabrielle Zevinin Tuulisen saaren kirjakauppiasta, jonka luin marraskuussa loppuun ja kirjoitinkin siitä. Lisäksi herkuttelin tietenkin kurpitsapiirakalla, jonka olin sattunut juuri leipomaan muutenkin, ja katsoin useita suosikkijaksojani Gilmoreista. Täydellistä!

Marraskuussa luetut kirjat:

Marraskuussa kuunnellut kirjat:

  • Heather Morris: Auschwitzin tatuoija
  • Sophie Kinsella: Muistatko minut?

Kommentit