Siirry pääsisältöön

Helmikuun saldo 2021


Helmikuu on jo takana päin ja maaliskuu lähes puolessa välissä, mutta blogin puolella teemme vielä näin pienen paluun helmikuussa luettuihin kirjoihin. Elinalla helmikuu kului viihteen ja fantasian merkeissä ja lukusaldo oli ihan mainiot kuusi kirjaa, Hannalla taas työkiireet verottivat tässä kuussa lukemiselle käytettyä aikaa, mutta Hannakin luki silti kolme kirjaa. Blogimme myös täytti helmikuussa jo peräti 7 vuotta ja synttäreiden kunniaksi postasimme 7 vinkkiämme kirjabloggaamiseen.

ELINA:

Helmikuu on olevinaan vain pari päivää lyhyempi kuukausi kuin edeltäjänsä, mutta menipä se taas vauhdilla. Kenties oman osansa vauhdikkaaseen kuukauteen teki viikon mittainen talviloma, joka tuli enemmän kuin tarpeeseen. Korona-arki on ehdottomasti normaalia kuluttavampaa, joten oli ihanaa pyhittää yksi viikko lukemiselle, ulkoilulle ja perheen kanssa kotoilulle. Tarkoituksena oli tosin alunperin lähteä Lappiin, mutta päätimme viime hetkellä perua reissun, koska koronatilanne täällä Etelä-Suomessa on nyt niin huono.

Sain helmikuussa luettua yhteensä kuusi kirjaa, joista suurimman osan luin lomaviikollani. Puolet kirjoista oli taas eri lukupiirejä varten luettuja. Himoshoppaaja-lukupiirissä oltiin helmikuussa jo Minishoppaajassa eli enää pari kirjaa jäljellä. TSH-urakkani sen sijaan ylitti jo puolivälin ja kirjoittelinkin jo Kahdesta tornista. Ystävieni kanssa (etänä) kokoontuva lukupiiri luki helmikuussa Julia Quinnin Salaista sopimusta, joka saattaa ollakin joillekin tuttu Bridgerton-sarjasta Netflixissä. Lisäksi bloggasin Thomas Taylorin fantasiasarjan toisesta osasta Gargantis. Kuun lopulla luin vielä tammikuussa arvostelukappaleena saamani Beth O'Learyn Vaihtokaupan, joka oli aivan ihana! Siitä on pian tulossa postausta. Lisäksi pyysin helmikuussa arvostelukappaleena Paula Nivukosken Onnellisia aakkosia.

Maaliskuun suurin tavoitteeni on lukea Kuninkaan paluu eli saada koko Taru sormusten herrasta -trilogia luettua loppuun. Sen lisäksi toivoisin edelleen saavani muutaman aika pitkään keskeneräisenä roikkuneen kirjan luettua, jotta pääsen aloittelemaan taas muita uusia kirjoja.

Helmikuussa luetut kirjat:

Helmikuussa ostetut/saadut kirjat:

HANNA:

Vitsi, miten kateellisena katson Elinan lukusaldoa. Helmikuu on itselleni varsin erilainen kuu kuin Elinalle, sillä en työni puolesta voi pitää talvilomaa helmikuussa. Olen nimittäin mukana tekemässä työpaikkani vuosiraporttia, jonka koostaminen ja viimeisteleminen on aina helmikuussa intensiivisimmillään. Näiden pitkien ja kiireisten työpäivien jälkeen lukeminen ei kutsunut luokseen. Sen sijaan neuloin ensimmäistä kertaa sitten yläasteen, ja hiihdin samaten ensi kertaa 10 vuoteen. Nämä aktiviteetit olivat omiaan palauttamaan päivän kiireistä.

Aivan kirjaköyhäksi ei kuukausi kuitenkaan äitynyt: luin ja/tai kuuntelin nimittäin kolme kirjaa. Yksi näistä kirjoista on freelance-pohjalta luettu kirja, josta en tosin tule bloggaamaan enkä siksi lisää sitä listaankaan sen kummemmin. Kuuntelin myös viimein loppuun Elena Ferranten Napoli-sarjan eli helmikuussa tuli päätökseen kvadrologian viimeinen osa Kadonneen lapsen tarina. Ja olihan se hyvä! Italian-tunnelmat jäävät nyt tältä osin taakse. Lisäksi luin Maria Turtschaninoffin jo useamman vuoden vanhan nuortenkirjan Helsingin alla, joka jäi vähän vaisuksi kokemukseksi. Katsotaan, jos saisin kirjoitettua molemmista arvostelut vielä maaliskuussa – en ole vielä kirjoittanut siitä tammikuussa loppuun saatetusta Ruusun nimestäkään, vaikka lupailin arvostelua helmikuussa.

Maaliskuussa palaudun vielä vähän työkiireistä ja luen juuri sen verran kuin tuntuu. Kesken on ainakin useampi kirja ja jonossa sitäkin useampi. Eiköhän näitä jollakin tahdilla saada edistettyä. Mutta siitä myöhemmin lisää. :)

Helmikuussa luetut kirjat:

  • Elena Ferrante: Kadoneen lapsen tarina (Napoli-sarja #4)
  • Maria Turtschaninoff: Helsingin alla

Kommentit