Siirry pääsisältöön

Sophie Kinsella: Himoshoppaajan vauva

Himoshoppaaja-lukupiiri on edennyt tammikuussa sarjan viidenteen osaan Himoshoppaajan vauva. Jälleen kerran ihanaa ja humoristista hyvän mielen luettavaa tarjoili tämä kirja, vaikka se ei ehkä ollutkaan suosikkiosani sarjasta. 

Becky odottaa vauvaa ja vaikka hänen edelleen pitäisi hieman vähentää shoppailuaan, ei hän voi olla ostamatta muutamia tarpeellisia tavaroita tulevalle lapselleen. Becky ja Luke ovat päättäneet etteivät halua etukäteen tietää vauvan sukupuolta, mutta Becky kyllä hieman haluaisi tietää. Hänen parhaan ystävänsä Suzen ennustamismenetelmät eivät kuitenkaan oikein anna tyydyttävää vastausta kysymykseen. Becky ei myöskään tiedä lastentarvikkeista yhtään mitään – mikä on in ja mikä out – mutta onneksi hän sattuu lastentarvikeliikkeessä kuulemaan eräästä huippulääkäristä Venetia Carterista, joka on useiden julkkisten synnytyslääkäri. Becky varaakin ajan Venetialle, vain saadakseen kuulla, että tämä on hänen aviomiehensä Luken entinen tyttöystävä! Pian Becky onkin jo varma, että Lukella ja Venetialla on jotain meneillään ja hänen avioliittonsa on kariutumassa. 

Beckyn seurassa ei varsinaisesti pääse kyllästymään. Kuten taisin mainita jo aiemmista osista kirjoittaessani, on näissä romaaneissa tapahtumia vaikka millä mitalla. Suuri osa romaanin juonesta olikin edellisen lukukerran jälkeen ehtinyt unohtua ihan vain siksi, että tapahtumia on niin paljon ja Becky toilailee minkä ehtii. Vaikka suurin osa toilailuista on aika humoristisia, niin välillä tätä lukiessa tuntui, että hieman vähempikin olisi kyllä riittänyt.

Romaanin juoni toki seurailee Beckyn raskauden vaiheita, mutta suuremmaksi jotenkin kuitenkin lipsahtaa ainakin välillä Beckyn ja Luken suhde, jota ei oikeastaan kovastikaan edes kuvata. Tuntuu hämmentävältä, että Becky yllättäen epäilee Lukea eikä kysy tältä vain suoraan mitä on meneillään. Toisaalta salaileva ilmapiiri tuntuu olevan enemmän tai vähemmän molemminpuolista heidän suhteessaan kaikilta osin. Beckyn äidiksi kasvamista ei avioliittopulmien takia juurikaan kuvailla, jos ei lasketa sitä, että hän ostaa viidet vaunut, koska ei osaa päättää mitkä haluaisi ja shoppailee vauvamessuilta vain turhia asioita tärkeiden sijaan. Beckyn suhde hänen sisareensa Jessiin saa kuitenkin tässä osassa lisää tuulta alleen ja se olikin oikeastaan mukava lisä tähän kirjaan.

Himoshoppaajan vauva on siis oikein hauskaa luettavaa, jos vain kestää Beckyn kulutusvimmaa ja epätodennäköisiä juonikuvioita. Helmetin lukuhaasteessa sijoitan kirjan kohtaan 14. Kirja on osa kirjasarjaa.

Sophie Kinsella: Himoshoppaajan vauva. Wsoy 2009. 379 sivua. Suomentanut: Kaisa Kattelus. Alkuteos: Shopaholic & Baby. 2007. 

Kommentit