Siirry pääsisältöön

Viisi vuotta melua kirjoista

Tänään lukurauhan päivänä juhlistamme blogimme 5-vuotissynttäreitä, sillä 10.2.2014 kirjoitimme ensimmäisen blogitekstimme. Ensimmäisien julkaisujemme joukossa vastasimme liutaan kysymyksiä omien hyllyjemme kirjoilla (katso vanhat vastaukset täältä: Hanna ja Elina). Nyt 5-vuotisen taipaleen kunniaksi vastaamme kysymyksiin kirjojen nimillä, joita olemme tämän viiden vuoden aikana lukeneet.

Kaiken kaikkiaan blogin aloittaminen oli loistoidea. Saimme idean jouluisen glögin tuoksussa talvella 2013. Olimme molemmat vuoden sisään valmistuneet yliopistosta kirjallisuuden oppiaineesta, ja halusimme pistää vuosien aikana kerrytetyt opit hyödyksi rennolla tavalla. Tässä sitä edelleen ollaan.


HANNA: Blogin pitäminen yhdessä on ollut mahtavaa. Lukeminen mielletään usein yksinäiseksi puurtamiseksi, mutta kun pohdimme ja koordinoimme julkaisuja yhdessä, tulee siitä yhteisöllistä puuhaa. On myös mahtavaa, että luemme Elinan kanssa pääasiassa melko erilaisia kirjoja, vaikka olemmekin molemmat aika kaikkiruokaisia. Tällä tavoin blogimme pysyy monipuolisena, ja asiantuntevan kaverin kanssa on kiva kirjoitella. :)

ELINA: Olen samaa mieltä kuin Hanna! Lukuharrastus on paljon monipuolisempaa, kun kirjoittaa blogia pelkän lukemisen sijaan, ja on ollut ihanaa myös tehdä tätä hyvän ystävän kanssa. Luemme tosiaan erilaisia kirjoja, mutta välillä olen saanut Hannalta myös mahtavia vinkkejä ja monesti pelkästään blogista ja kirjallisuudesta keskusteleminen saa innostumaan lukemisesta enemmän.

Millainen olet?
Mitä elämä sinulle merkitsee?

Millainen sää on nyt?
HANNA: Lumilapsi

Millainen on parisuhteesi?
Mistä unelmoit? 

Päivän mietelause.


Millainen on paras ystäväsi?

Mikä on lempiruokasi?

Mistä pidät eniten kirjoissa/lukemisessa? 
ELINA: Lumous


Miten kiteyttäisit viimeiset viisi blogivuotta?

ELINA: Yhtä matkaa

Kommentit